Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schaeuble: Απέχει το ΔΝΤ από την πρώτη δόση στην Ελλάδα - Μετά το Φθινόπωρο και υπό προϋποθέσεις η συμμετοχή του

tags :
Schaeuble: Απέχει το ΔΝΤ από την πρώτη δόση στην Ελλάδα - Μετά το Φθινόπωρο και υπό προϋποθέσεις η συμμετοχή του
«Κλειδί» για τη συμμετοχή του Ταμείου θα αποτελέσει η επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους
To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη δόση του τρίτου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, αποκαλύπτει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, σε έγγραφο που απέστειλε στην γερμανική Bundestag.
Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στην εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου προγράμματος.
Σημειώνεται ότι η εκταμίευση της πρώτης δόσης έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Αυγούστου.
Σύμφωνα με την επιστολή, το ΔΝΤ θα εμπλακεί ενεργητικότερα στο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, μετά την επιτυχή πρώτη αξιολόγηση, η οποία αναμένεται τον Φθινόπωρο του 2015.
«Κλειδί» για τη συμμετοχή του Ταμείου θα αποτελέσει η επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Σημειώνεται ότι βάσει του καταστατικού του, το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μη βιώσιμο πρόγραμμα. 
Tην ίδια ώρα, επικαλούμενο πηγή του CDU/CSU, το αμερικανικό πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει ότι η Angela Merkel υπεραμύνθηκε της συζήτησης περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της
«Θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μας να εξετάζουμε και να συζητούμε κάθε δυνατή επιλογή για μία τέτοια κατάσταση» διαμήνυσε η Καγκελάριος, σύμφωνα με στέλεχος του CDU/CSU, το οποίο συμμετείχε στις διεργασίες του κυβερνώντος κόμματος της Γερμανίας.
Σημειώνεται ότι η ευθύνη για τη δημιουργία του σχεδίου περί προσωρινού Grexit, το οποίο τέθηκε επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής της προηγούμενης Κυριακής, αποδίδεται στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης