Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φινλανδία: Ενέκρινε τη διαπραγμάτευση για το τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα - Ζητά σκληρούς όρους, λέει «όχι» στο κούρεμα χρέους

Φινλανδία: Ενέκρινε τη διαπραγμάτευση για το τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα - Ζητά σκληρούς όρους, λέει «όχι» στο κούρεμα χρέους
Παρά την έγκριση από τα 25 μέλη της Επιτροπής, η κυβέρνηση της Φινλανδίας ζητά σκληρούς όρους για την ελληνική διάσωση
Το «πράσινο φως» για την έναρξης της διαπραγμάτευσης για το τρίτο δάνειο διάσωσης προς την Ελλάδα ενέκρινε η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Φινλανδίας.
Παρά την έγκριση από τα 25 μέλη της Επιτροπής, η κυβέρνηση της Φινλανδίας ζητά σκληρούς όρους για την ελληνική διάσωση.
Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα (λόγω των διαρροών που παρατηρήθηκαν στη χθεσινή ψηφοφορία), δήλωσε ο πρωθυπουργός, Juha Sipila.
Οι όροι για το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας από τον ESM θα είναι άκρως αυστηροί δήλωσε ο Tomi Soini, υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας και επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Αληθινοί Φινλανδοί», το οποίο είχε απειλήσει με αποχώρηση από την κυβέρνηση σε περίπτωση τρίτης ελληνικής διάσωσης.
Οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο μπορούν να ξεκινήσουν, αποκλείεται η ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Alex Stubb.
Η κυβέρνηση έχει την έγκριση να συμμετάσχει στο δάνειο - γέφυρα για την Ελλάδα και στις διαπραγματεύσεις για το 3ο πακέτο, τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης