Τελευταία Νέα
Οικονομία

Περιοδεία Lew (ΗΠΑ) στην Ευρώπη για την Ελλάδα - Συναντήθηκε με Draghi, Schaeuble - Στο επίκεντρο τρίτο δάνειο και χρέος

Περιοδεία Lew (ΗΠΑ) στην Ευρώπη για την Ελλάδα - Συναντήθηκε με Draghi, Schaeuble - Στο επίκεντρο τρίτο δάνειο και χρέος
Η χρηματοδότηση – γέφυρα προς την Ελλάδα, η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο δάνειο και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κυριάρχησαν στις συζητήσεις
Σε εξέλιξη βρίσκεται η περιοδεία του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, με το ελληνικό ζήτημα να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ συναντήθηκε σήμερα με τον Γερμανό ομόλογό του, Wolfang Schaeuble στο Βερολίνο και με τον διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi στη Φρανκφούρτη. 
Η χρηματοδότηση – γέφυρα προς την Ελλάδα, η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο δάνειο και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, κυριάρχησαν στις συναντήσεις του αμερικανού υπ. Οικονομικών. 
Σήμερα ο κ. Lew θα συναντηθεί και με τον Γάλλο ομόλογό του, Michel Sapin. 
«Στις συναντήσεις του, ο υπουργός Λιού θα ανταλλάξει απόψεις με τους ομολόγους του για την παγκόσμια οικονομία και θα συζητήσει για την πρόοδο της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επίτευξη συμφωνίας ήταν καθοριστικός, όπως παραδέχθηκε άλλωστε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος ευχαρίστησε χθες δημόσια την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον πρόεδρο Obama.
Η αμερικανική πλευρά εμμένει ιδιαίτερα στο ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, ζήτημα που αποτελεί σημείο τριβής με το Βερολίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης