Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για το fund διαχείρισης δημόσιας περιουσίας, ύψους 50 δισ. – Σε τράπεζες και χρέος τα έσοδα

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για το fund διαχείρισης δημόσιας περιουσίας, ύψους 50 δισ. – Σε τράπεζες και χρέος τα έσοδα
Τα 25 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων 
Την ανάπτυξη ενός ενισχυμένου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων με βελτιωμένη διαχείριση, προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης».
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το νομοσχέδιο, τα σημαντικής αξίας ελληνικά περιουσιακά στοιχεία μεταφέρονται σε ένα ανεξάρτητο ταμείο, που συνιστάται στην Ελλάδα, κατά τα οριζόμενα, διοικείται από τις ελληνικές αρχές, υπό την εποπτεία των αρμόδιων Ευρωπαϊκών Θεσμών και ρευστοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων.
Το προϊόν της ανωτέρω ρευστοποίησης αποτελεί πηγή για την αποπληρωμή του νέου δανείου από τον Ε.Μ.Σ. και προβλέπεται να παράγει κατά τη διάρκεια ισχύος του νέου δανείου ένα σκοπούμενο σύνολο 50 δισεκατομμυρίων Ευρώ.
Από το εν λόγω ποσό, τα 25 δισεκατομμύρια Ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και το 50% του οποιουδήποτε υπολοίπου, θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ, το δε υπόλοιπο 50% για επενδύσεις.
Το εν λόγω μέτρο πρέπει να ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο μέχρι τις 22 Ιουλίου του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης