Τελευταία Νέα
old

Fitch: Κίνδυνοι στην εφαρμογή του νέου ελληνικού προγράμματος - Προς κυβέρνηση εθνικής ενότητας και πρόωρες εκλογές η Ελλάδα

Fitch: Κίνδυνοι στην εφαρμογή του νέου ελληνικού προγράμματος - Προς κυβέρνηση εθνικής ενότητας και πρόωρες εκλογές η Ελλάδα
H συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων θα οδηγήσει στην αποκλιμάκωση των πιέσεων σε επίπεδο ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας και θα αυξήσει την πιθανότητα για ένα νέο τρίτο πακέτο διάσωσης
Η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, σε νέα έκθεση που δημοσιοποίησε, προειδοποιώντας όμως ταυτόχρονα για τους μεγάλους κινδύνους με τους οποίους συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία.
Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην έκθεση της Fitch, η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων θα οδηγήσει στην αποκλιμάκωση των πιέσεων σε επίπεδο ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας και θα αυξήσει την πιθανότητα για ένα νέο τρίτο πακέτο διάσωσης.
Όμως, κατά τη Fitch, σημαντικές προκλήσεις και κίνδυνοι παραμένουν για την Ελλάδα, τόσο σε βραχυπρόθεσμο, όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Η συμφωνία που επετεύχθη ακολουθεί το επίσημο αίτημα που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα για τη χορήγηση τριετούς προγράμματος χρηματοδότησης από τον ESM.
Όπως προειδοποιεί στην εν λόγω έκθεσή της η Fitch, υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι σε επίπεδο πολιτικής, αλλά και εφαρμογής ενός νέου προγράμματος χρηματοδότησης μέσω του ESM.
Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είναι αρκετή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χάσει τη δύναμή της και η Ελλάδα να οδηγηθεί σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Η πιθανότητα πρόωρων εκλογών εντός του έτους αυξάνεται.
Όπως επισημαίνει τέλος η Fitch, τα capital controls θα αργήσουν να αρθούν πλήρως.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης