Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης στην Die Zeit: Ο ίδιος ο Schaeuble μου είπε ότι σχεδιάζει Grexit

Βαρουφάκης στην Die Zeit: Ο ίδιος ο Schaeuble μου είπε ότι σχεδιάζει Grexit
Έγραψα αυτό το άρθρο ως ένας Ευρωπαίος που παρατηρεί να ξεδιπλώνεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την Ευρώπη - το σχέδιο του Schaeuble, αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης
O ίδιος ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble είπε στον Γιάνη Βαρουφάκη για το σχέδιό του, να βγάλει την Ελλάδα εκτός ευρώ, όπως υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, το οποίο θα δημοσιευθεί στις 16 Ιουλίου.
«Πέντε μήνες έντονων διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Eurogroup, ποτέ δεν υπήρξε ευκαιρία επιτυχίας.
Καταδικασμένες να οδηγηθούν σε αδιέξοδο, ο στόχος τους ήταν να προετοιμάσουν το έδαφος για αυτό που ο δρ. Schaeuble είχε αποφασίσει ότι ήταν το βέλτιστο πριν καν εκλεγεί η δική μας κυβέρνηση:
Ότι η Ελλάδα έπρεπε να οδηγηθεί προς την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ προκειμένου να επιβάλει την πειθαρχία στα κράτη-μέλη που αντιστέκονταν στο πολύ συγκεκριμένο πλάνο του για την αναδιοργάνωση της ευρωζώνης», αναφέρει στο άρθρο του ο Γ. Βαρουφάκης.
-Δεν πρόκειται για θεωρία
-Πώς γνωρίζω ότι το Grexit ήταν ένα μεγάλο κομμάτι του σχεδίου;
-Γιατί απλά μου το είπε!» γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Έγραψα αυτό το άρθρο όχι ως ένας Έλληνας πολιτικός που ασκεί κριτική στην δυσφήμηση που δέχθηκαν οι λογικές προτάσεις μας από τον γερμανικό Τύπο, στην άρνηση του Βερολίνου να εξετάσει σοβαρά το μετριοπαθές σχέδιό μας για αναδιάρθρωση του χρέους, την άκρως πολιτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επιβάλει ασφυξία στην κυβέρνηση, ή την απόφαση του Eurogroup να δώσει το πράσινο φως στην ΕΚΤ για να κλείσει τις τράπεζές μας.
Έγραψα αυτό το άρθρο ως ένας Ευρωπαίος που παρατηρεί να ξεδιπλώνεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την Ευρώπη - το σχέδιο του Schaeuble».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης