Τελευταία Νέα
Οικονομία

MNI: Υποστηρικτική της Ελλάδας η στάση του Draghi – Αναζητά πολιτικό «σινιάλο» για το ELA

MNI: Υποστηρικτική της Ελλάδας η στάση του Draghi – Αναζητά πολιτικό «σινιάλο» για το ELA
Αναζητείται μία πολιτική ένδειξη ώστε να συνεχιστεί η στήριξη των τραπεζών από την ΕΚΤ
Η στάση του Mario Draghi στη Σύνοδο Κορυφής αποδεικνύεται αρκετά υποστηρικτική της Ελλάδας, επισημαίνει κορυφαία κυβερνητική πηγή, η οποία έχει γνώση των διαπραγματεύσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.
Μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ, ο Έλληνας αξιωματούχος υπογραμμίζει ότι ο κ. Draghi αναζητά μία πολιτική δέσμευση ώστε να συνεχίσει την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA.
«Η στάση του Draghi είναι πολύ υποστηρικτική προς την Ελλάδα» συμπληρώνει, τονίζοντας ότι αναζητείται μία πολιτική ένδειξη ώστε να συνεχιστεί η στήριξη των τραπεζών από την ΕΚΤ.
Όμως, αντιτείνει, η στάση της Γερμανίας είναι αρνητική, γεγονός που θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη άρση της ρευστότητας της ΕΚΤ προς τις τράπεζες.
«Η Merkel τηρεί τη σκληρότερη στάση απέναντι στην Ελλάδα» σημειώνει ο Έλληνας αξιωματούχος.
Όσον αφορά τις εργασίες της Συνόδου, τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης εμφανίζονται βαθιά διχασμένα ως προς την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.
«Ο Τσίπρας εγείρει ερωτηματικά για την εμπλοκή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα αλλά και για τη βιωσιμότητα του χρέους» υπερθεματίζει ο αξιωματούχος.
«Υπάρχουν πολλά ζητήματα ακόμη στο τραπέζι» καταλήγει το κυβερνητικό στέλεχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης