Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Στους φτωχούς τα κέρδη της συμφωνίας - Πολλά θα κριθούν από το χρέος - Θα υπάρχει ταξική μεροληψία

Τσακαλώτος: Στους φτωχούς τα κέρδη της συμφωνίας - Πολλά θα κριθούν από το χρέος - Θα υπάρχει ταξική μεροληψία
Η νέα συμφωνία είναι καλύτερη από την πρόταση Juncker
Την πεποίθηση πως η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, μιλώντας από το βήμα της βουλής, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια, με στόχο την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση.
Η λαϊκή παρέμβαση άλλαξε τα πράγματα, τόνισε ο υπουργός, για να προσθέσει πως το δημοψήφισμα έφερε πολιτικές εξελίξεις.
Η νέα συμφωνία είναι καλύτερη από την πρόταση Juncker, έσπευσε να διαμηνύσει ο υπουργός Οικονομικών, δίδοντας απάντηση σε όλους εκείνους που καταλογίζουν στην κυβέρνηση πως η πρότασή της δεν έχει μεγάλες διαφορές από την πρόταση του Juncker.
Oι δανειστές δεν μας ζητούν νέα μέτρα, παρότι χειροτέρεψε η οικονομία, σημείωσε, για να παραδεχθεί ωστόσο πως ορισμένα μέτρα έχουν υφεσιακή κατεύθυνση, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από το ζήτημα του χρέους.
Συνεχίζοντας ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως "Θέλουμε τους καλύτερους όρους ώστε να διαπραγματευτούμε μία βιώσιμη συμφωνία που θα δίνει ελπίδα".
Είναι μία δύσκολη συμφωνία, σημείωσε για να προσθέσει πως "Θα την κρίνουμε όταν φέρουμε όλο το πακέτο".
Ας κοιτάξουμε μισο-γεμάτο το ποτήρι, ανέφερε, για να δεσμευθεί πως ό,τι κερδίσουμε από αυτή τη συμφωνία, θα πηγαίνει στους πιο φτωχούς, καθώς, όπως εξήγησε, θα υπάρχει ταξική μεροληψία.
Η πρόταση περιλαμβάνει δομικά μέτρα, "πιάνοντας" τις βασικές αιτίες της ελληνικής αρρώστιας, σημείωσε, για να αναφέρει πως η συμφωνία πρέπει να κριθεί με το μεγάλο κάδρο.
Δεν θέλουμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση, διαβεβαίωσε, για να σημειώσει πως η επιτυχία στο δημοψήφισμα οφείλεται στο γεγονός ότι ο λαός μας εμπιστεύεται στη διαπραγμάτευση και στην ταξική μας μεροληψία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης