Τελευταία Νέα
old

Τσακαλώτος: Θα είναι μια δύσκολη συμφωνία - Η ΕΚΤ την αναμένει γρήγορα - Δεν θα αργήσει η άρση των capital controls

Τσακαλώτος: Θα είναι μια δύσκολη συμφωνία - Η ΕΚΤ την αναμένει γρήγορα - Δεν θα αργήσει η άρση των capital controls
Η ΕΚΤ ήταν αρκετά υποστηρικτική τον τελευταίο μήνα και περιμένει να υπάρξει μία συμφωνία αρκετά γρήγορα
Η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών θα είναι μία δύσκολη συμφωνία, παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή.
Η συμφωνία θα είναι δύσκολη και γι' αυτό δεν υπήρχε θριαμβολογία ούτε μετά το όχι του 61% στο δημοψήφισμα, αλλά αντίθετα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, διεμήνυσε ο Ευ. Τσακαλώτος.
Πρέπει να έχεις ζήσει στον Αρη για να μην έχεις προσέξει ότι συντάχθηκε έκθεση του ΔΝΤ που λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τόνισε ο υπουργός, για να επαναλάβει πως οι βασικοί πυλώνες της συμφωνίας είναι τρεις:Δημοσιονομικό - διαρθρωτικά μέτρα, επενδυτικό πρόγραμμα και χρέος.
Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι τα κείμενα της δανειακής σύμβασης και των μέτρων θα έρθουν κανονικά στη Βουλή, επιβεβαίωσε ο κ. Τσακαλώτος, για να προσθέσει πως στην ελληνική πρόταση περιλαμβάνονται σημαντικότατες παρεμβάσεις για τη διαφθορά και τον δημόσιο τομέα.
Υπάρχει η διαφοροποίηση στα νησιά, η έκπτωση αρχίζει από τα πιο πλούσια και σιγά, σιγά θα εφαρμοστεί και στα υπόλοιπα, διαβεβαίωσε.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια να υπάρχει διαφορετική κατανομή των βαρών.
Οι δανειστές δεν μας ζητούν περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα, δεν θα έχουμε τα ίδια πλεονάσματα μέχρι το 2018, δεσμεύθηκε ο υπουργός.
Όπως πρόσθεσε, ο ελληνικός λαός δεν θέλει να υπογράψουμε μία συμφωνία ό,τι να' ναι, αλλά μία καλύτερη από την προγούμενη.
"Απορώ γιατί κερδίζουμε συνεχώς εκλογές με όλο το σύστημα εναντίον μας. Μήπως ο ελληνικός λαός θεωρεί ότι προσπαθούμε;", δεν δίστασε μάλιστα να αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος.
Δεν είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με την Κύπρο, έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Τσακαλώτος, για να επισημάνει πως δεν θα αργήσουν να αρθούν τα capital controls.
Η ασφυξία μπορεί να αποκατασταθεί σχετικά γρήγορα, τόνισε, για να προσθέσει πως η ΕΚΤ ήταν αρκετά υποστηρικτική τον τελευταίο μήνα και περιμένει να υπάρξει μία συμφωνία αρκετά γρήγορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης