Τελευταία Νέα
old

Για να γλιτώσουν το «κούρεμα» «έκρυψαν» τα χρήματα τους στα συρτάρια της εφορίας!

Για να γλιτώσουν το «κούρεμα» «έκρυψαν» τα χρήματα τους στα συρτάρια της εφορίας!
Το ελληνικό δαιμόνιο δείχνει άλλη μία φορά την ικανότητα ελιγμών που μπορεί να κάνει για να αποφύγει το «κούρεμα» των καταθέσεων που πρόκειται για ένα σενάριο και μόνο
Οι Έλληνες εκπλήσσουν τους πάντες. Οι κινήσεις τους έχουν εντυπωσιάσει την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η οποία την τελευταία εβδομάδα παρακολουθεί έκπληκτη τη σημαντική προσέλευση εταιρειών και φυσικών προσώπων που πληρώνουν τους φόρους τους.
Την εβδομάδα που πέρασε στα ταμεία του κράτους μπήκε το ποσό του 1 δισ. ευρώ.
Τα 100 εκατ. ευρώ πήγαν κατευθείαν στις εφορίες και τα υπόλοιπα 900 εκατ. ευρώ μεταφέρθηκαν μέσω του internet banking στο taxis.
Η προθυμία των φυσικών προσώπων αλλά και των εταιρειών να πληρώσουν τους φόρους προέρχεται κυρίως από το φόβο του «κουρέματος» των καταθέσεων.
Οι διαψεύσεις της κυβέρνησης όμως δεν καθησυχάζουν τους καταθέτες οι οποίοι ψάχνουν τρόπους να σώσουν τους κόπους μίας ζωής.
Οι υπεύθυνοι των λογιστηρίων διακατέχονται από μία αγωνία πως θα προστατεύσουν τα ρευστά διαθέσιμα που έχουν στις τράπεζες.
Το ελληνικό δαιμόνιο δείχνει άλλη μία φορά την ικανότητα ελιγμών που μπορεί να κάνει για να αποφύγει το «κούρεμα» των καταθέσεων που να σημειωθεί πρόκειται για ένα σενάριο και μόνο.
Τα λογιστήρια των επιχειρήσεων έκαναν εισηγήσεις προς τους υπευθύνους των εταιρειών και έλαβαν έγκριση για την υλοποίηση του σχεδίου.
Η ελληνική εφευρετικότητα έφθασε στο σημείο να εμπιστευθεί το ελληνικό Δημόσιο πληρώνοντας ακόμη και προπληρώνοντας τους φόρους της επόμενης χρονιάς. Όμως η κάκιστη εμπειρία που έχουν όλοι με τις εφορίες και γενικότερα με το κράτος διαγράφτηκε μονομιάς καθώς προτάθηκε το συμφέρον της εταιρείας και η διάσωση των διαθέσιμων χρημάτων που έχουν στις τράπεζες.

Με δυο απλά βήματα «έκρυψαν» τα χρήματα στα συρτάρια της εφορίας

Πρώτο βήμα ο λογιστής της εταιρείας βρίσκει μέσα από το taxis μία οφειλή προς την εφορία. Δεν έχει σημασία αν έχει πληρωθεί στο παρελθόν το ζητούμενο είναι να εμφανιστεί η εταιρεία στο ηλεκτρονικό σύστημα.
Δεύτερο βήμα ο λογιστής μεταφέρει τα χρήματα από την τράπεζα και στη συνέχεια τα διοχετεύει στα ταμεία της εφορίας μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα taxis.
Το σημαντικό είναι ότι όταν η οφειλή είναι 5.000 ευρώ και ο ενδιαφερόμενος πιστώσει το ποσό των 300.0000 ευρώ, το Taxis θα αναγνωρίσει την καταβολή του υπέρογκου ποσού στην κατηγορία της υπέρ-είσπραξης.
Η συναλλαγή ολοκληρώνεται χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ποιο είναι το όφελος από την ενέργεια αυτή. Ότι η εταιρεία έβαλε στα ταμεία της εφορίας 295.000 ευρώ περισσότερα από την αρχική υποχρέωσή της.
Το ποσό αυτό μπορεί να ανακτηθεί από τον δικαιούχο ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Όσοι επέλεξαν ή επιλέξουν τον τρόπο αυτό να προστατεύσουν τα χρήματα τους αποδέχονται τη χρονοβόρα διαδικασία επιστροφής των χρημάτων που μπορεί να φθάνει ακόμη και τους 12 μήνες.
Το χειρότερο σενάριο είναι το «κούρεμα» της κατάθεσης και όχι ο χρόνος επιστροφής. Επίσης υπάρχουν και αυτοί που θα επιδιώξουν να προπληρώσουν τους φόρους της επόμενης χρονιάς.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης