Τελευταία Νέα
old

Ζωγραφάκης (oικονομολόγος) στο bankingnews: Να κάνουν στην άκρη όσοι διαφωνούν - Καταστροφή το Grexit

Ζωγραφάκης (oικονομολόγος) στο bankingnews: Να κάνουν στην άκρη όσοι διαφωνούν - Καταστροφή το Grexit
Στο σενάριο του Grexit η Ελλάδα δεν θα έχει ούτε τηλεπικοινωνίες!
Όλοι πρέπει να δουλέψουν για μία έντιμη συμφωνία, δήλωσε, μιλώντας στο www.bankingnews.gr, o Σταύρος Ζωγραφάκης, οικονομολόγος και καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Όπως τόνισε, είναι αναγκαίο για τη χώρα να έχει μια συμφωνία έντιμη με τους ηγέτες της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρέπει να αποδεχθούμε μια συμφωνία ενώ όσοι διαφωνούν να κάνουν στην άκρη, τόνισε χαρακτηριστικά.
Δεν υπάρχει άλλη λύση. Πλέον είναι σαφές αναφέρει ο κ. Ζωγραφάκης ότι η Ευρώπη δεν αστειεύεται.
Την Κυριακή 12 Ιουλίου ανάμεσα στους ηγέτες της Ε.Ε θα είναι και των χωρών της πρώην Ανατολικής Ευρώπης που θα αποφασίζουν για το μέλλον της Ελλάδας.
Ο κ. Σταύρος Ζωγραφάκης ως οικονομολόγος και καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θεωρεί καταστροφή για τη χώρα το σενάριο ενός Grexit.
Τόνισε ότι δεν μπορεί την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη να είναι σε θέση η Ελλάδα να έχει το δικό της νόμισμα. Υποστήριξε ότι απαιτείται πολύμηνος σχεδιασμός έως και χρόνια για να γίνει η μετάβαση με ομαλές διαδικασίες.
Ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει μία έντιμη συμφωνία τουλάχιστον έως το Σάββατο ενώ το ενδεχόμενο να μην την έχει, δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει τηλεφωνικές υπηρεσίες από την ερχόμενη εβδομάδα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης