Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γραμματίδης: Ναι στην Ελλάδα μέσα στην ενωμένη Ευρώπη - Ναι σε μία νέα πορεία

Γραμματίδης: Ναι στην Ελλάδα μέσα στην ενωμένη Ευρώπη - Ναι σε μία νέα πορεία
Κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής απευθύνει ο επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης
Κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής απευθύνει ο επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης, τονίζοντας ότι «κάτω από αυτές τις συνθήκες άμεση προτεραιότητα πρέπει να αποτελεί η επιλογή ενός ηχηρού ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή συνέχεια, προοπτική κι ασφάλεια της Ελλάδας».
Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «ανάμεσα σε πολλές άλλες συνέπειες, εμποδίζεται η ομαλή καταβολή συντάξεων, κινδυνεύει η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παρεμποδίζεται η λειτουργία της αγοράς με τις επιχειρήσεις σε λειτουργικό αδιέξοδο και άμεσο κίνδυνο δραματικής αύξησης της ανεργίας, καταποντίζεται η τουριστική μας βιομηχανία, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος δανεισμού και με αδυναμία τήρησης των υποχρεώσεων της χώρας, κινδυνεύουμε με άμεση επέλευσης χρεοκοπίας».
Εξάλλου ο κ. Γραμματίδης χαρακτηρίζει «άκρως παραπλανητικό και διχαστικό» το δημοψήφισμα και κατηγορεί την κυβέρνηση για ανεύθυνους κι επικίνδυνους χειρισμούς «με βαθειά ιδεοληπτικές προσεγγίσεις», και ότι «βάζει σε άμεσο κίνδυνο την λειτουργία της οικονομίας, την συνοχή της κοινωνίας, την πορεία των εθνικών μας θεμάτων και, τελικά, την ιστορική θέση και τις προοπτικές της Ελλάδας μέσα στην ενωμένη Ευρώπη» .
Σύμφωνα με τον ίδιο χρειάζεται «ένα ΝΑΙ βασισμένο στην πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει ένα νέο σχέδιο συμφωνίας με τους εταίρους μας πού να συνδυάζει την δημοσιονομική σταθερότητα, την ουσιαστική ανάπτυξη, την παροχή νέας ρευστότητας στη χώρα και την αναδιάρθρωση του χρέους της».
Τέλος, σχολιάζει ακόμα ότι «η τελευταία περίοδος ανέδειξε με τον πιο έκδηλο τρόπο την άμεση ανάγκη του τόπου μας για μια νέα στιβαρή ηγεσία, ένα νέο, φρέσκο, καθαρό από το χθες, πολιτικό προσωπικό ικανό να βγάλει την Ελλάδα από το δραματικό της αδιέξοδο, με όραμα, δημιουργικότητα, συνέπεια και αξιοπιστία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης