Τελευταία Νέα
Οικονομία

Renzi: Θέλουμε να λύσουμε το θέμα - Εάν δεν υπάρξει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, θα δούμε τι θα κάνουμε

Renzi: Θέλουμε να λύσουμε το θέμα -  Εάν δεν υπάρξει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, θα δούμε τι θα κάνουμε
"Εάν δεν υπάρξει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, θα δούμε τι θα κάνουμε", είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός και σημειώσε την ανάγκη για σεβασμό στους κανόνες
Θέλουμε να λύσουμε το θέμα, δήλωσε σχετικά με την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Matteo Renzi, σε κοινές του δηλώσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, λίγο μετά το νέο διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού.
«Εάν δεν υπάρξει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, θα δούμε τι θα κάνουμε, αλλά δεν αποφασίζω εγώ», υπογράμμισε και μεταξύ άλλων σημείωσε την ανάγκη εξεύρεσης κοινού τόπου για τον ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά.
Ο Ιταλός ηγέτης σημείωσε ότι σε ένα κοινό σπίτι, εκείνο της Ευρώπης είναι σημαντικό να τηρούμε τους κανόνες, γατί όπως είπε, αν ο καθένας κάνει ό,τι θέλει τότε δεν θα φτάσουμε πουθενά.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα είπε ότι ήταν μια ξαφνική απόφαση, «μας εξέπληξε και δεν είναι δική μου αποστολή να αποφασίσω γι’ αυτά τα θέματα ούτε της Angela (σσ Merkel)».
Σε ερώτηση σχετικά με τις διαφορές ανάμεσα στην ιταλική και γερμανική στάση ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι «πολλές φορές οι γερμανικές θέσεις θεωρούνται σκληρές στην Ιταλία» και ότι «καθένας έχει διαφορετικές απόψεις και ευαισθησίες και διαμορφώνει θέσεις ατομικές για τα διάφορα θέματα».
«Όταν έχουμε διαφοροποιήσεις συζητάμε και φτάνουμε σε μια κοινή θέση, συζητάμε διάφορα θέματα με την Angela», είπε ακόμα τονίζοντας ότι «αυτό είναι το ωραίο στην Ευρώπη».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης