Τελευταία Νέα
old

Μίχαλος στο bankingnews: Εφιαλτικό το σενάριο για την Ελλάδα αν επικρατήσει το ΟΧΙ

Μίχαλος στο bankingnews: Εφιαλτικό το σενάριο για την Ελλάδα αν επικρατήσει το ΟΧΙ
Τι είπε στο bankingnews ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ, Κωνσταντίνος Μίχαλος
Εφιαλτικό θα είναι το τοπίο στην οικονομία από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου, στην περίπτωση που το δημοψήφισμα αναδείξει το ΟΧΙ, το οποίο να σημειωθεί θεωρείται πολύ πιθανό.
Το σκηνικό αυτό  αναμένει και περιγράφει στο bankingnews ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και την ίδια στιγμή, περιγράφει με αρκετά μελανά χρώματα για τις επιχειρήσεις μετά τον έλεγχο διακίνησης των κεφαλαίων.
Ο ίδιος θεωρεί ότι τα μέτρα είναι αναγκαία, αλλά θα δυσχεράνουν την επιχειρηματική κοινότητα και κυρίως τις εξαγωγικές εταιρείες στις συναλλαγές με  τους ξένους προμηθευτές.   
Ο κ. Μίχαλος θεωρεί  βέβαιο ότι οι ξένοι  θα απαιτήσουν εγγυήσεις που αναμένεται σχεδόν να είναι διπλάσιες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, με συνέπεια οι εξαγωγικές επιχειρήσεις να κληθούν να αντιμετωπίσουν επιπρόσθετα προβλήματα.
Ο πρόεδρος  της  ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ είπε ότι ο μεγάλος του φόβος του είναι αν οι έλληνες πολίτες  απομακρύνουν  τη χώρα από την Ευρώπη με τα θετικά της και τα αρνητικά  της, η εξέλιξη  αυτή  θα οδηγήσει την εγχώρια παραγωγή  σε καταστροφή. 
Το σκηνικό  θα είναι εφιαλτικό για όλους μας, επισήμανε.
Κλίμα ανησυχίας και φόβου δίνουν κι άλλα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου.
Ημέρες αγωνίας μας περιμένουν, ας ελπίσουμε ότι  θα επικρατήσει  ψυχραιμία και νηφαλιότητα, στο  τέλος θα αναδειχθεί  κάτι πιο θετικό για τη χώρα.
Οι πολίτες  -  καταθέτες  των ATMs  μετά  τις αναλήψεις  χρημάτων  κινήθηκαν   προς τα Σουπερ Μάρκετ  το Σάββατο 27  Ιούλιου.
Τα  επιτελεία  των καταστημάτων τροφίμων διαπίστωσαν  αύξηση της  κίνησης τόσο στην  πρωτεύουσα όσο και στη περιφέρεια.
Αυτό μας είπε στέλεχος αλυσίδας τροφίμων, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπήρξε πανικός.
Ωστόσο,  κανένας δεν μπορεί  να προεξοφλήσει  τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Όλοι  συστήνουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.
Την ίδια στιγμή, παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας έχουν στρέψει το ενδιαφέρον στους τουρίστες που  ήδη βρίσκονται στη χώρα μας.
Οι ίδιοι λένε ότι το πιο σημαντικό είναι η ενημέρωση  των τουριστών και γίνεται, όπως μας είπαν, σε πραγματικούς όρους.
Ήδη,  είναι  προετοιμασμένοι για την εφαρμογή  ελέγχου ρευστότητας  από τις τράπεζες.
Οι ίδιες πηγές λένε πως οι αφίξεις τουριστών συνεχίζονται ομαλά, αλλά τα επίσημα στοιχεία  θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.
Φυσιολογικές χαρακτηρίζουν τις ταξιδιωτικές οδηγίες που εξέδωσαν ορισμένες   χώρες για την Ελλάδα.
Συνιστούν σε όσους  επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας να έχουν χρήματα σε φυσική μορφή  ή σε κάρτες που θα τις χρησιμοποιούν για  τα έξοδα τους.    

Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης