Τελευταία Νέα
Οικονομία

Απολογία Γεωργιάδη (Κύπριος ΥΠΟΙΚ) στην κατακραυγή ότι δεν στήριξε την Ελλάδα στο Eurogroup

Απολογία Γεωργιάδη (Κύπριος ΥΠΟΙΚ) στην κατακραυγή ότι δεν στήριξε την Ελλάδα στο Eurogroup
Η Κύπρος ήταν το μόνο κράτος-μέλος που είχε εκφράσει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους
Μετά τις έντονες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου στην Κύπρο για την αδιάφορη στάση του κύπριου υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στο Eurogroup του Σαββάτου, όταν ζητήθηκε η απομάκρυνση του Γ. Βαρουφάκη ο κύπριος υπουργός δηλώνει τώρα ότι επρόκειτο να ζητήσει παράταση του προγράμματος.
Όπως αναφέρει «η Κύπρος ήταν το μόνο κράτος-μέλος που είχε εκφράσει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους».
Οι δηλώσεις του έρχονται μετά την κατακραυγή που δημιούργησε η μη στήριξη του στην Ελλάδα στη συνάντηση του Eurogroup λέγοντας
ότι στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών εξέφρασε τη θέση πως «το όποιο ελληνικό πρόγραμμα θα έπρεπε να ήταν προσανατολισμένο προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων, που θα διόρθωναν αυτές τις στρεβλώσεις, και όχι προς την κατεύθυνση των φόρων».
Πρόσθεσε ακόμη πως οι αυξήσεις στη φορολογία «αποτελούν τη χειρότερη μορφή λιτότητας την οποία φορτώνεται, όχι το κράτος, αλλά οι πολίτες και οι επιχειρήσεις. Είναι μέτρο αντιαναπτυξιακό που επιτείνει την ύφεση».
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με αστείρευτη παραγωγική δυνατότητα, η οποία, όμως, σε ένα μεγάλο βαθμό, παραμένει ανεκμετάλλευτη, λόγω σοβαρότατων διαρθρωτικών προβλημάτων και στρεβλώσεων», πρόσθεσε.
«Η Κύπρος ήδη έχει επωμιστεί τεράστιο βάρος προς αυτήν την κατεύθυνση. Η απόφαση για την αφομοίωση του ελληνικού χρέους το 2012 επέφερε κόστος 4,5 δισ., το οποίο τελικά πληρώθηκε από τους καταθέτες με το κούρεμα. 'Άλλα 330 εκατ. είναι τα δάνεια που έχουν δοθεί από την Κύπρο προς την Ελλάδα μέσω του προγράμματος στήριξης. Και για αυτό το ποσό των 330 εκατ., το οποίο είναι σημαντικό για τα μεγέθη της κυπριακής οικονομίας, είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε την όποια ρύθμιση που θα ξαλάφρωνε περαιτέρω το ελληνικό χρέος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης