Τελευταία Νέα
Οικονομία

Για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πιέζει το ΔΝΤ - Απορρίπτει ως αισιόδοξες τις εκτιμήσεις της Κομισιόν

Για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πιέζει το ΔΝΤ - Απορρίπτει ως αισιόδοξες τις εκτιμήσεις της Κομισιόν
Η κρίση στις σχέσεις Ελλάδας – δανειστών θα συνεχιστεί, καθιστώντας δυσκολότερη την αποπληρωμή των ελληνικών χρεών
Για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μέσω της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων και της περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων, πιέζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, απορρίπτοντας ως αισιόδοξες τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία του δημόσιου χρέους.
Σύμφωνα με ειδική ανάλυση των τριών θεσμών, η οποία περιήλθε στα χέρα της Wall Street Journal, το ΔΝΤ απορρίπτει το βασικό σενάριο της Κομισιόν για την πορεία του ελληνικού χρέους έως το 2022.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΝΤ, το ελληνικό χρέος θα είναι υψηλότερο του βασικού σεναρίου κατά 18% , καθιστώντας δυσκολότερη την αποπληρωμή του.
Έτσι, βάσει των εκτιμήσεων του Ταμείου, η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω επιμήκυνση των ωριμάνσεων και νέα μείωση των επιτοκίων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.
Το 2022, το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με το ΔΝΤ, θα διαμορφωθεί στο 142,2% ενώ η αντίστοιχη εκτίμηση της Κομισιόν, επισημαίνει ότι το χρέος θα ανέλθει στο 124% του ΑΕΠ.
Σημειώνεται ότι το Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, προέβλεπε ότι το ελληνικό χρέος έως το 2022 θα πρέπει να κυμαίνεται στο 110% του ΑΕΠ, ώστε να αποτιμηθεί ως βιώσιμο.

Διαφορετικές θέσεις ΔΝΤ - Κομισιόν για το χρέος
Tην ύπαρξη διαφορετικών προβλέψεων και επομένως θέσεων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, στις τάξεις των δανειστών, επιβεβαιώνει και ανώτατη ευρωπαϊκή πηγή.
Επί της ουσίας, η εν λόγω πηγή επιβεβαιώνει πως Ευρωζώνη και ΔΝΤ έχουν διαφορετική αντίληψη απέναντι στη βιωσιμότητα (ή μη) του ελληνικού χρέους.
"Το ΔΝΤ δεν συμμερίζεται τις προβλέψεις μας για το ελληνικό χρέος και έχει ήδη προετοιμάσει τα δικά του έγγραφα", τονίζει η ίδια πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης