Τελευταία Νέα
Οικονομία

Spiegel (FT): Νικητής στις μάχες Κομισιόν - ΔΝΤ είναι συνήθως το Ταμείο με τη βοήθεια της Γερμανίας - Θυμηθείτε την Κύπρο

tags :
Spiegel (FT): Νικητής στις μάχες Κομισιόν - ΔΝΤ είναι συνήθως το Ταμείο με τη βοήθεια της Γερμανίας - Θυμηθείτε την Κύπρο
Όπως σημειώνει ο Spiegel επικαλούμενος την περίπτωση της Κύπρου, στις κόντρες ΔΝΤ – Κομισιόν συνήθως το Ταμείο είναι αυτό που κερδίζει, με τη βοήθεια της Γερμανίας
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι συνήθως ο νικητής στις μάχες με την Κομισιόν, σχολιάζει ο Peter Spiegel των Financial Times, με φόντο τη νέα διαφωνία των δανειστών για τα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση.
Όπως σημειώνει ο Spiegel επικαλούμενος την περίπτωση της Κύπρου, στις κόντρες ΔΝΤ – Κομισιόν συνήθως το Ταμείο είναι αυτό που κερδίζει, με τη βοήθεια της Γερμανίας.
Στις 19 Μαρτίου του 2013, ο Spiegel έγραφε για τη διχογνωμία ΔΝΤ – Ευρωπαίων, όσον αφορά το haircut στις κυπριακές καταθέσεις.
Τότε ο υπουργός της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, είχε επιρρίψει την ευθύνη σε κυπριακή κυβέρνηση, Κομισιόν και ΕΚΤ για την πρώτη απόφαση που προέβλεπε haircut και στις καταθέσεις κάτω των 100 χιλ. ευρώ.
Επί της ουσίας ο Schaeuble στήριξε το ΔΝΤ που ζητούσε κούρεμα 40% στις καταθέσεις άνω των 100 χιλ. ευρώ, άποψη η οποία τελικά «πέρασε» στο επόμενο Eurogroup, ξημερώματα της 25ης Μαρτίου 2013.
Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ αντιτίθεται στα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση.
Το Ταμείο χαρακτηρίζει υφεσιακά τα μέτρα για την αύξηση φόρων και ζητά περικοπή δαπανών, κόντρα στην αντίληψη της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης