Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Κόκκινη γραμμή ο ΦΠΑ στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ - Συνεχίζεται η μάχη για την εστίαση

Σταθάκης: Κόκκινη γραμμή ο ΦΠΑ στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ - Συνεχίζεται η μάχη για την εστίαση
Η θέση της ελληνικής πλευράς είναι να παραμείνει ο ΦΠΑ στο 13% και των εταίρων να πάει στο 23%
Καθαρό σήμα για το τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες - καθώς θα πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία που θα αποτυπώσει στο χαρτί το τελικό μήνυμα - αναμένεται να δώσει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών, όπως δήλωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.
Όπως τόνισε, αυτά που υπάρχουν στο κάδρο είναι η ελληνική πρόταση για το πώς κλείνει το δημοσιονομικό ζήτημα, η χρηματοδότηση, καθώς και το θέμα του χρέους.
Νομίζω ότι έχουμε φτάσει στο ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα με δικαιότερο τρόπο, διεμήνυσε ο υπουργός, για να προσθέσει πως "κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να μετατοπίσουμε τη συζήτηση από την περικοπή των συντάξεων σε μια λύση φορολογικά δικαιότερη".
Ερωτηθείς για την εισφορά αλληλεγγύης, δήλωσε πως θα παραμείνει η έκπτωση για τους έχοντες εισοδήματα κάτω των 30.000 ευρώ, ενώ για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ θα υπάρξει επαναφορά με κλιμακωτό τρόπο.
Κληθείς να παρουσιάσει την πρόταση για τον ΦΠΑ, ο κ. Σταθάκης τόνισε πως η μόνη πρόταση κοινά αποδεκτή είναι η παραμονή των τριών συντελεστών.
Ο φόρος εστίασης είναι κοινός, πρόσθεσε για να εξηγήσει πως η θέση της ελληνικής πλευράς είναι να παραμείνει ο ΦΠΑ στο 13% και των εταίρων να πάει στο 23%.
Ταυτόχρονα ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε κόκκινη γραμμή τον ΦΠΑ στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
"Νομίζω θα υπάρξουν αλλαγές για το ποια τρόφιμα θα πάνε σε ποιον συντελεστή, σημείωσε για να συμπληρώσει πως παραμένει ανοιχτό θέμα.
Σε ό,τι αφορά το καθεστώς ΦΠΑ για τα νησιά, σημείωσε πως μόνο για τα εμπορικά νησιά με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα αφορά η ελληνική πρόταση για τον ΦΠΑ και όχι τα πολύ μικρά νησιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης