Τελευταία Νέα
Οικονομία

Business Insider: Εντάξει κύριοι, τώρα μπορείτε να κάνετε την «στραβοτιμονιά» και να βρείτε λύση

Business Insider: Εντάξει κύριοι, τώρα μπορείτε να κάνετε την «στραβοτιμονιά» και να βρείτε λύση
H ΕΚΤ θα μπορούσε να σταματήσει τη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες αναγκάζοντας τες να παλέψουν για την επιβίωσή τους
«Εντάξει κύριοι, τώρα μπορείτε να κάνετε την «στραβοτιμονιά» γράφει περιπαικτικά ο Business Insider καλώντας την ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές της να σταματήσουν επιτέλους να παίζουν το «παιχνίδι των δειλών» όπου κανείς δεν κάνει ένα βήμα πίσω.
«Τώρα όμως ο χρόνος τελειώνει και οι πολιτικοί είναι αναγκασμένοι να κάνουν αυτό που καμία πλευρά δεν θέλει. Να συγκρουστεί» υπογραμμίζει το δημοσίευμα από τη Γερμανία.
Όπως υπενθυμίζει, το πρόγραμμα της Ελλάδας λήγει σε περίπου 10 ημέρες την ώρα που τεράστια κεφάλαια εκρέουν από τις ελληνικές τράπεζες.
«Η κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες μπορεί να ξεφύγει επικίνδυνα από τον έλεγχο και να οδηγήσει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη των 19 χωρών. Γεγονός που θα επηρεάσει καταστροφικά την Ελλάδα και την οικονομία της και σύμφωνα με προβλέψεις πολλών αναλυτών θα προκαλούσε σοβαρές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια οικονομία, αν και κανείς ουσιαστικά δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα συμβεί» υπογραμμίζεται απο το δημοσίευμα.
Ακόμη αναφέρει οτι, «οι δανειστές της Ελλάδας εμφανίζοντας διατεθειμένοι να συνεχίσουν το δανεισμό της χώρα αλλά αυτή τη φορά με όρους, που περιλαμβάνουν περικοπές συντάξεων και αύξηση φόρων. Απαιτήσεις, που η αριστερή κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ως πολιτική λιτότητας ζητώντας από την πλευρά της την ελάφρυνση του χρέους».
«Η καθοριστική ημερομηνία πάντως παραμένει η 30η Ιουνίου» τονίζει το Business Insider θυμίζοντας ότι είναι η ημέρα που λήγει η προθεσμία αποπληρωμής της δόσης του 1,6 δις ευρώ προς το ΔΝΤ.
Κι ενώ η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει αποφασίσει μέχρι τότε εάν επιθυμεί ή όχι μια συμφωνία με τους δανειστές, η ΕΚΤ θα μπορούσε τότε να αποφασίσει τη διακοπή της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες αναγκάζοντας τες να παλέψουν για την επιβίωσή τους.
Κι αυτό γιατί η ΕΚΤ αντιπροσωπεύει τις κεντρικές τράπεζες και των 19 χωρών της ευρωζώνης και δεν θα μπορούσε να διακινδυνεύσει να χάσει σημαντικά κεφάλαια της από ένα τραπεζικό σύστημα που καταρρέει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης