Τελευταία Νέα
old

Handelsblatt: Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος είναι το συνταξιοδοτικό - Αποτελεί εμπόδιο για την συμφωνία

tags :
Handelsblatt: Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος είναι το συνταξιοδοτικό - Αποτελεί εμπόδιο για την συμφωνία
Οι δαπάνες για συντάξεις αυξήθηκαν 16,2% το 2013 και αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν είχε συρρικνωθεί
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας υπερασπίζεται την πολιτική και τάσσεται κατά της μείωσης των συντάξεων.
 Οι συντάξεις έχουν μειωθεί έως και κατά 50% μεταξύ του 2010 με 2014  καθιστώντας τις παρεμβάσεις στον ευαίσθητο αυτό τομέα αδύνατες έγραψε σε άρθρο του ο Τσίπρας στην «Tagesspiegel» στις 18 Ιουνίου.
Το πρόβλημα δεν έγκειται στην δαπάνες, αλλά στα χαμηλά έσοδα.
«Ποιος λέει πως οι Γερμανοί φορολογούμενοι πληρώνουν τις  συντάξεις των Ελλήνων ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας  εξηγώντας την μεγάλη παραπλάνηση.
 «Το μήνυμά μου είναι η διόρθωση ενός δημοφιλούς μύθου» ανέφερε ο Τσίπρας.
Ωστόσο, οι χρηματοδότες θεωρούν ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα πρέπει να αναθεωρηθεί.
Οι δαπάνες για συντάξεις αυξήθηκαν 16,2% το 2013 και αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν είχε συρρικνωθεί σε αυτό το διάστημα, και όχι σε αυξήσεις δαπανών  υποστήριξε ο Τσίπρας.
Η μέση ηλικία συνταξιοδότησης στη Ελλάδα  είναι  64,4 χρόνια για τις γυναίκες και 64,5 χρόνια για τους άνδρες σε παρόμοια επίπεδα, όπως στη Γερμανία.
Οι απαίτησαν από τους δανειστές είναι να εξοικονομηθούν πόροι για το συνταξιοδοτικό σύστημα και αυτό αποτελεί σημαντικό σημείο διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις.
Το πρόγραμμα για την Ελλάδα λήγει στο τέλος του μήνα. Ακόμη και η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, δεν απέδωσε, ωστόσο ακόμη αναζητείται λύση και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται την Δευτέρα 22 Ιουνίου
Κατά την Handelsblatt υπάρχουν 13 διαφορετικά συνταξιοδοτικά ταμεία.
Κάθε ταμείο έχει ειδικό καθεστώς και πολλά χρηματοδοτικά κενά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης