Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κωνσταντοπούλου στο Channel 4: Θέλουμε ειλικρινή διάλογο για το χρέος χωρίς εκβιασμούς από τους δανειστές

Κωνσταντοπούλου στο Channel 4: Θέλουμε ειλικρινή διάλογο για το χρέος χωρίς εκβιασμούς από τους δανειστές
Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να υπερασπιστεί το δικαίωμα του λαού να επιλέξει μια άλλη πολιτική
Την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης για έναν «ειλικρινή διάλογο» για το χρέος χωρίς εκβιασμούς από τους δανειστές τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη της στο βρετανικό δίκτυο Channel 4.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι «η Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος έχει πλέον αποδείξει ότι είναι «παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο», ενώ απέρριψε τις καταγγελίες των δανειστών πως η ελληνική πλευρά είναι αυτή που εκβιάζει την Ευρώπη με την απειλή του Grexit.
«Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να υπερασπιστεί το δικαίωμα του λαού να επιλέξει μια άλλη πολιτική, προσπαθεί να υπηρετήσει τη δημοκρατική εντολή της» υπογράμμισε στη συνέντευξή της λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός «έχει υποφέρει πάρα πολύ» λόγω των «παράνομων» συμφωνιών που «κατά βάση υπαγορεύτηκαν από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Επιπλέον, σχολίασε πως είναι «πολύ επικίνδυνη και αντιδημοκρατική» η άποψη ότι μπορείς να ζητάς από μια κυβέρνηση να παρακάμψει τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.
Σε ότι αφορά την βοήθεια που μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να αναζητά στη Ρωσία η πρόεδρος της Βουλής τόνισε με νόημα πως «το «πραγματικό ερώτημα» είναι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα ανταποκριθεί στην ευθύνη της να λύσει ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό», αλλά ευρωπαϊκό.
Σχολιάζοντας ακόμη τα λεγόμενα της πρόεδρου του ΔΝΤ C. Lagarde πως για να συνεχιστεί ο διάλογος με την Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν «ενήλικες στο δωμάτιο», η Κωνσταντοπούλου είπε πως «οι Έλληνες δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως λαός εφήβων που «θα πρέπει να υπακούουν κυβερνήσεις» ενηλίκων. Πιστεύω πως αυτή είναι μια πολύ προβληματική δήλωση», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης