Τελευταία Νέα
Οικονομία

Lagarde (ΔΝΤ): Πολιτική λύση χρειάζεται η Ελλάδα - Προϋπόθεση το βιώσιμο χρέος - Να αξιοποιηθούν οι επόμενες μέρες

tags :
Lagarde (ΔΝΤ): Πολιτική λύση χρειάζεται η Ελλάδα - Προϋπόθεση το βιώσιμο χρέος - Να αξιοποιηθούν οι επόμενες μέρες
Τη μπάλα στην Ελλάδα πέταξε με την σειρά της επικεφαλής του ΔΝΤ, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα πρέπει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το Ταμείο στο τέλος του μήνα
Τη μπάλα στην Ελλάδα πέταξε με την σειρά της επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα πρέπει να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς το Ταμείο στο τέλος του μήνα.
Σε δηλώσεις της κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης επανέλαβε αρκετές φορές τη λέξη «περιμένουμε», αναφερόμενη στην ελληνική πλευρά.
Όπως είπε : «Είμαστε σε κατάσταση αναμονής» και «περιμένουμε να επανέλθουν με ρεαλιστικές προτάσεις».
Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ οι «θεσμοί συνέταξαν μια σειρά λογικές προτάσεις», που όπως υπογράμμισε «είναι λιγότερο απαιτητικές» και τώρα πρόσθεσε: «πρέπει να έρθουν από την ελληνική πλευρά απτές προτάσεις και αξιόπιστες που θα υποκαταστήσουν τις δικές μας».
Η κ. Lagarde σημείωσε ότι απαιτείται πολιτική λύση και ότι πρέπει να υπάρξει βιωσιμότητα του χρέους, να υλοποιηθούν τα μέτρα από την πλευρά της Ελλάδας, να υπάρξει χρηματοδότηση του προγράμματος και ευελιξία από τυος θεσμούς.
Τέλος, αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή ότι «είναι επείγον να αποκαταστήσουμε τον διάλογο μεταξύ ενηλίκων».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης