Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η υπό δημιουργία Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μάρδα - KwF

Η υπό δημιουργία Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μάρδα - KwF
Εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στην παροχή συμβουλών και τεχνογνωσίας
Συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας ΚfW, Lutz-Christian Funke, είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στην παροχή συμβουλών και τεχνογνωσίας για την υπό ίδρυση Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, όπως έχει αποφασιστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), βασικοί πυλώνες της Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας θα είναι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).
Η συμμετοχή του Ταμείου θα επικεντρωθεί στην περιφερειακή ανάπτυξη και τις υποδομές και το ΕΤΕΑΝ στην χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
Στη συνάντηση του υπουργού με τον κ. Φούνκε συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης και ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ κ.Κώστας Γαλιάτσος.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο με την συμμετοχή των Δρ. Βασίλη Πολυμένη, αντιπρόεδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και κ. Βαγγέλη Πιλάλη, μέλους του δ.σ. του ΕΤΕΑΝ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης