Τελευταία Νέα
Οικονομία

Gurria (ΟΟΣΑ): Συμφωνία με Βαρουφάκη για χρονοδιάγραμμα, εφαρμογή και επίβλεψη σειράς μεταρρυθμίσεων

Gurria (ΟΟΣΑ): Συμφωνία με Βαρουφάκη για χρονοδιάγραμμα, εφαρμογή και επίβλεψη σειράς μεταρρυθμίσεων
Η συνάντηση Gurria - Βαρουφάκη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ελλάδας, με στόχο την υποστήριξη του ΟΟΣΑ στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων
Σε συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα, την εφαρμογή, αλλά και την επίβλεψη σειράς μεταρρυθμίσεων κατέληξαν ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, A. Gurria και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, που συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά το πέρας της συνάντησης, ο OOΣΑ, το ραντεβού Gurria - Βαρουφάκη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ελλάδας, με στόχο την υποστήριξη του ΟΟΣΑ στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς μεταρρυθμίσεων που η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να εισάγει σε διάφορους τομείς των πολιτικών της.
Oι κ. κ. Gurria και Βαρουφάκης συμφώνησαν οι μεταρρυθμίσεις να επικεντρωθούν στο χονδρικό εμπόριο, στην αγορά των μίντια, στις κατασκευές, στον τραπεζικό τομέα, καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση από τις δημόσιες υπηρεσίες.
Επίσης, μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν για την αγορά εργασίας, τις συντάξεις, την καταπολέμηση της διαφθοράς, και τις προμήθειες στο Δημόσιο, και συνεφώνησαν για τα επόμενα βήματα αυτής της συνεργασίας, και το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή και την επίβλεψη αυτών των μεταρρυθμίσεων».
Η συνάντηση διήρκησε 2,5 ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης