Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bαρουφάκης: Aπίθανη η επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup καθώς απαιτείται πολιτική λύση

Bαρουφάκης: Aπίθανη η επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup καθώς απαιτείται πολιτική λύση
Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα θέσει τις βάσεις για συνέχιση των συζητήσεων
Aπίθανη χαρακτηρίζει την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.
"Eίναι απίθανο να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης καθώς η λύση για το ελληνικό ζήτημα απαιτεί συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο και συγκεκριμένα σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων", δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης, όπως μεταδίδει το Reuters.
Yπενθυμίζεται εδώ ότι ο Γ. Βαρουφάκης βρίσκεται στη Γαλλία το απόγευμα της Τετάρτης και συγκεκριμένα στο Παρίσι, προκειμένου να έχει επαφές με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, A. Gurria, για το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης.
"Eίναι ηθικό καθήκον της κυβέρνησης να καταλήξει πολύ, πολύ γρήγορα (very, very quickly) σε συμφωνία με τους δανειστές", πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.
Όπως εξήγησε, μπορεί να θεωρείται απίθανη η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στο αυριανό Eurogroup, ωστόσο είναι βέβαιο πως η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα θέσει τις βάσεις για συνέχιση των συζητήσεων.
Ερωτηθείς για την έκθεση του διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, την οποία απέρριψε το πρωί της Τετάρτης η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου ως απαράδεκτη, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε με νόημα: "Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της ΤτΕ, αρκεί και η ΤτΕ να σέβεται την κυβέρνηση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης