Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καλοκαιρινό σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα – Έλεγχοι και για ΚΤΕΟ

Καλοκαιρινό σαφάρι για ανασφάλιστα οχήματα – Έλεγχοι και για ΚΤΕΟ
Ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο και η απώλεια των δημοσίων εσόδων μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 100 εκατ. ευρώ
Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνουν εντός καλοκαιριού τα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει τα έσοδα.
Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο και η απώλεια των δημοσίων εσόδων εκτιμάται ότι μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 100 εκατ. ευρώ.
Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ότι θα ξεκινήσουν άμεσα έλεγχοι για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οδηγών και πιθανόν και τον επόμενο μήνα.
Επίσης ανακοίνωσε ανάλογη δράση και για τα ΚΤΕΟ ενώ έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Επικουρικού Κεφαλαίου Δημήτρη Ζορμπά ότι έχουν εντοπιστεί και πλαστά συμβόλαια σε περισσότερες από 2000 περιπτώσεις και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Έτσι όταν εντοπίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα θα αποστέλλεται ειδοποίηση και ο πολίτης θα έχει οκτώ ημέρες προθεσμία για να πληρώσει το 250 ευρώ παράβολο υπέρ δημοσίου και να κάνει το συμβόλαιο αλλιώς τα στοιχεία πηγαίνουν στην αστυνομία και επιβάλλεται από χρηματικό πρόστιμο μέχρι και αφαίρεση πινακίδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης