Τελευταία Νέα
Οικονομία

Wilbur Ross: Αισιόδοξος για συμφωνία Ελλάδας – δανειστών – Καταστροφή τα capital controls

tags :
Wilbur Ross: Αισιόδοξος για συμφωνία Ελλάδας – δανειστών – Καταστροφή τα capital controls
Βέβαιος ότι θα αποδώσει η επένδυση στη Eurobank ο Ross
Βέβαιος ότι θα αποδώσει η επένδυσή του στη Eurobank εμφανίστηκε ο μεγαλοεπενδυτής Wilbur Ross, μιλώντας στο CNBC, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο.
Ο Ross, ο οποίος συγκαταλέγεται στην ομάδα επενδυτών που πέρυσι επένδυσαν 1,3 δισ. ευρώ στην Eurobank, εκτιμά ότι θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα και ότι στο τέλος ελληνική κυβέρνηση και δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία.
Όπως σχολιάζει το CNBC, ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τη διολίσθηση της οικονομίας σε νέα ύφεση και από την μαζική φυγή καταθέσεων λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας.
Ο Ross χαρακτήρισε ζημιογόνα την επένδυση στη Eurobank ωστόσο πρόσθεσε ότι «έχουμε συνηθίσει στο τρενάκι του τρόμου.
Αν η επένδυση αποδώσει όπως έγινε με την Ιρλανδία, θα είμαι ενθουσιασμένος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πέρυσι ο Ross πούλησε το μερίδιό του στην Τράπεζα της Ιρλανδίας έναντι 500 εκατ. ευρώ, ποσό σχεδόν τριπλάσιο από αυτό που επένδυσε στην τράπεζα κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Ερωτώμενος αν η επιβολή capital controls στις ελληνικές τράπεζες θα ήταν καταστροφή, ο Ross τόνισε ότι  «νομίζω πως θα ήταν διότι δεν υπάρχει ρευστότητα αυτή τη στιγμή. Και αν δεν έχεις ρευστότητα, πως θα έχεις μια λειτουργική οικονομία;».
Η Ελλάδα δεν αντέχει τη χρεοκοπία, τόνισε ο μεγαλοεπενδυτή, καθώς δεν υπάρχει καθόλου ρευστότητα στην ελληνική οικονομία τη δεδομένη χρονική στιγμή.
«Οι ελληνικές τράπεζες χρωστούν περίπου 80 δισ. ευρώ στον ELA.
Μια χρεοκοπία δεν λύνει αυτά τα ζητήματα και θα ήταν καταστροφική για την οικονομία.
Έτσι καταλήξουν σε κάποιο συμβιβασμό», τόνισε ο Ross.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης