Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πηγές της ΤτΕ συνιστούν ψυχραιμία μετά το ναυάγιο - Περισσότερα από 1,5 δις έφυγαν το Σαββατοκύριακο από τις τράπεζες

Πηγές της ΤτΕ συνιστούν ψυχραιμία μετά το ναυάγιο - Περισσότερα από 1,5 δις έφυγαν το Σαββατοκύριακο από τις τράπεζες
Υπάρχουν ακόμη δύο ημέρες για να επικρατήσει η νηφαλιότητα - Ανησυχία για το άνοιγμα των τραπεζών αύριο
Ψυχραιμία για να επικρατήσει το συντομότερο η νηφαλιότητα καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού από την πλευρά των πολιτών, συνιστούν πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος μετά το αποψινό αποκαρδιωτικό ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.
«Υπάρχουν ακόμη δύο ημέρες για να επικρατήσει η νηφαλιότητα» τόνιζαν οι ίδιες πηγές.
Είναι φανερό ότι τόσο στην ΤτΕ όσο και στις τράπεζες επικρατεί ανησυχία για το πώς θα αντιδράσουν οι καταθέτες αύριο το πρωί.
Άλλωστε, τις τελευταίες δύο ημέρες εκτιμάται ότι έφυγαν από τους λογαριασμούς περισσότερα από το 1 δισ. ευρώ, κάτι που θα μπορούσε να «ξεφύγει» τη Δευτέρα και την Τρίτη, δηλαδή πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ, εκεί όπου ο Mario Draghi θα κρατήσει την τύχη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στα χέρια του.
Την περασμένη Τετάρτη δόθηκαν μέσω του ELA 2,3 δισ. ευρώ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ως αποτέλεσμα της σημαντικής εκροής καταθέσεων των τελευταίων εβδομάδων.
Η αγωνία που υπάρχει είναι αν θα στηριχθούν οι τράπεζες από την ΕΚΤ ή θα επικρατήσουν ακραίες αποφάσεις περιορισμού της ρευστότητας που αυτόματα θα οδηγήσει και σε περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων, με απρόβλεπτες συνέπειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης