Τελευταία Νέα
Οικονομία

Guardian: To σενάριο ενός Grexit είναι πιθανό ακόμη παραμονές του Eurogroup στις 18 Ιουνίου

tags :
Guardian: To σενάριο ενός Grexit είναι πιθανό ακόμη παραμονές του Eurogroup στις 18 Ιουνίου
Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν την Πέμπτη (18/6) στο Λουξεμβούργο για την τύχη της Ελλάδας
«Παρά τις διαβεβαιώσεις του Έλληνα υπουργού οικονομικών Γ. Βαρουφάκη ότι η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, οι φόβοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι και σήμερα ζωντανοί» υποστηρίζει σε δημοσίευμά του ο βρετανικός Guardian.
Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού στο ραδιόφωνο του BBC «ότι δεν πιστεύει πως οποιοσδήποτε νοήμων ευρωπαίος γραφειοκράτης ή πολιτικός θα έπαιρνε αυτή την ευθύνη» και την ελπίδα του ότι «τόσο η ΕΕ όσο και το ΔΝΤ μπλοφάρει».
Το δημοσίευμα αναφέρεται στη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας διαπραγμάτευσης με αυτή των δανειστών στις Βρυξέλλες υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίτευξης μιας συμφωνίας για την Ελλάδα πριν από το τέλος του Ιουνίου προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει μεγάλες υποχωρήσεις» τονίζει ο Guardian τονίζοντας τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα ότι «επιθυμεί να καταλήξει σε συμφωνία ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνουμε δύσκολους συμβιβασμούς».
Επιπλέον, υπάρχει αναφορά και στις θέσεις του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Δημήτρη Μάρδα ότι «ότι είναι να κάνει η ελληνική πλευρά θα πρέπει να το κάνει γρήγορα» προβλέποντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία.
«Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν την Πέμπτη (18/6) στο Λουξεμβούργο ημερομηνία καταλυτική για την τύχη της Ελλάδας» υπογραμμίζει ο Guardian.
Όπως αποκαλύπτει, επικαλούμενο πηγές των Βρυξελών, στη συνάντηση της Πέμπτης στη Bratislava «στο τραπέζι των συνομιλιών θα πέσει και το σενάριο της χρεοκοπίας της Ελλάδας».
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας Peter Praet δήλωσε πως «τα μέλη του συμβουλίου της ΕΚΤ θέλουν την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης καθώς ο φόβος ενός Grexit θα μπορούσε να προκαλέσει χάος στις ευρωπαϊκές αγορές και την ευρωζώνη.
Οι συνομιλίες πάνε από το κακό στο χειρότερο τις τελευταίες 10 ημέρες σχολιάζει το δημοσίευμα καθώς ο Α. Τσίπρας αρνείται να λάβει τα μέτρα που θα ευχαριστούσαν τους δανειστές, την ώρα που Standard & Poor’s υποβάθμισε χθες Παρασκευή (12/6) τις 4 ελληνικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Piraeus) από CCC+ σε CCC.    

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης