Τελευταία Νέα
old

Καζάνι που βράζει ο Πειραιάς - Στις 22/6 η Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ - Αναζητάται ακόμη ο νέος πρόεδρος

Καζάνι που βράζει ο Πειραιάς - Στις 22/6 η Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ - Αναζητάται ακόμη ο νέος πρόεδρος
Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) επισκέφθηκε για το θέμα των συλλογικών συμβάσεως εργασίας τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη
(upd)Η πρόταση παραίτησης του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ, Γιώργου Ανωμερίτη, καθώς και το θέμα σύναψης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων για τη διετία 2015-2017, χωρίς όμως να ληφθεί σχετική απόφαση, εξετάστηκε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ.
Από το συμβούλιο απουσίασε το μέλος Θάνος Λιάγκος, ειδικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ο δικηγόρος μέλος του Δ.Σ. Νικόλαος Νάκης παραιτήθηκε από τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους διαφωνώντας με τις αποφάσεις και τους χειρισμούς του Ταμείου.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ανακοινώθηκε και επισήμως το αίτημα αναβολής της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, που θα αρχίσει μεν αύριο 13.06.2015, αλλά θα διακοπεί και θα συνεχισθεί για όλα τα θέματα τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, ώρα 12:00 στο Ξενοδοχείο Athens Plaza, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου 2, Πλατεία Συντάγματος.
Το ΤΑΙΠΕΔ σε επιστολή του έχει εκφράσει την επιθυμία το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ, που θα προκύψει από τη Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας, να συζητήσει και να συμφωνήσει το θέμα της συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων του ΟΛΠ.
Στο μεταξύ αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ επισκέφθηκε για το θέμα των συλλογικών συμβάσεως εργασίας, τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.
Ο υπουργός σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δήλωσε ότι κατανοεί το θέμα που έχει ανακύψει και δεσμεύτηκε να κάνει παρέμβαση σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο.
Η ΟΜΥΛΕ ανακοίνωσε, επίσης, ότι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Πιτσιόρλα, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων φέρεται να δήλωσε πως το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει πρόβλημα με την υπογραφή διετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων.

Τι ανέφερε από το πρωί το www.bankingnews.gr

Δεν κατάφεραν να καταλήξουν την Πέμπτη 11 Ιουνίου στον αντικαταστάτη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτη, καθώς η χθεσινή συνάντηση της κυβερνητικής επιτροπής για την επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει τα ηνία του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, αναβλήθηκε.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι παραμένει το όνομα του γενικού γραμματέα λιμένων Θανάση Χριστόπουλου, μία πρόταση όμως που φέρεται να συναντά τις αντιδράσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα.
Στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι αναζητείται πρόσωπο με βαθιά γνώση στα θέματα λιμένων και μεταφορών, αλλά η έλλειψη στελεχών τα οποία να προέρχονται από τον χώρο της αριστεράς είναι εμφανής.
Όπως είναι επίσης πολύ δύσκολο να βρεθεί ο άνθρωπος που θα θελήσει να αναλάβει να βγάλει εις πέρας τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του 51% του ΟΛΠ, θέμα για το οποίο αντιδρούν έντονα οι εργαζόμενοι του λιμανιού.
Την ίδια στιγμή την οργή των εργαζομένων έχει προκαλέσει η παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ, ως βασικού μετόχου του ΟΛΠ όπου με χθεσινή επιστολή του προέδρου του Ταμείου Στέργιου Πιτσιόρλα:
1. Ζητείται με κατηρηματικό τρόπο (χρησιμοποιείται η φράση εντέλλεσθαι) να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη των θεμάτων της προγραμματισμένης για την Παρασκευή συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΛΠ το θέμα της έγκρισης της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζόμενων στον Οργανισμό.
2. Γνωστοποιείται ότι η Γενική Συνέλευση του Σαββάτου θα ξεκινήσει αλλά θα αναβλήθεί για τις 22 Ιουνίου. Μάλιστα, ορίζεται- για πρώτη φορά- ότι δεν θα γίνει στο μέγαρο του ΟΛΠ αλλά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με στόχο να αποτραπούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων.
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί όμως από την παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ που ζητά να μη συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Να σημειωθεί ότι στις 8 Ιουλίου λήγει και η μετενέργεια της ισχύουσας Σύμβασης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ να βρίσκονται στον «αέρα» ενόψει, μάλιστα, της επερχόμενης ιδιωτικοποίησης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ ζητά να μην υπογραφεί σύμβαση, η οποία θα δεσμεύει τον νέο αγοραστή, ενώ αντ΄αυτού προτείνεται μια συμφωνία 4 μηνών μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης