Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης στην Tagesspiegel: Οι πιστωτές σαμποτάρουν τη συμφωνία με την Ελλάδα

Βαρουφάκης στην Tagesspiegel: Οι πιστωτές σαμποτάρουν τη συμφωνία με την Ελλάδα
Ο κ. Βαρουφάκης κατηγορεί τους πιστωτές ότι σαμποτάρουν την προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας και ξεδιπλώνει τις δικές του προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας
Σφοδρή επίθεση στους δανειστές της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.
Ο κ. Βαρουφάκης κατηγορεί τους πιστωτές ότι σαμποτάρουν την προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας και ξεδιπλώνει τις δικές του προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας.
Ειδικότερα όσον αφορά την πρόταση που υπέβαλαν οι δανειστές στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «μια τέτοια πρόταση την υποβάλεις μόνο αν δεν θες τη συμφωνία».
Οι θεσμοί επιμένουν στις αρχικές τους προτάσεις, σαν να μην πέρασαν τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σημαντικές υποχωρήσεις, σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης.
Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών ζητά η συμφωνία να περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ένα πακέτο επενδύσεων, με τον κ. Βαρουφάκη να σημειώνει ότι αν δεν λυθούν συνολικά τα θέματα, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η συμφωνία δεν αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα, τότε το Grexit απλώς θα μετατεθεί για το 2021.
Η συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη στη γερμανική εφημερίδα θα δημοσιευθεί αύριο. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης