Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Διφορούμενες οι δηλώσεις Τσίπρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Bloomberg: Διφορούμενες οι δηλώσεις Τσίπρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων
Την ώρα που ο τσίπρας απέρριπτε ως «μη ρεαλιστική» την πρόταση των δανειστών δήλωνε στους έλληνες ότι είναι κοντά σε συμφωνία
Τις διφορούμενες δηλώσεις του Α. Τσίπρα σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων σχολιάζει σε δημοσίευμα του το Bloomberg λέγοντας, ότι την ώρα που ο έλληνας πρωθυπουργός απέρριπτε ως «μη ρεαλιστική» την πρόταση των δανειστών δήλωνε στους έλληνες ότι «είναι κοντά σε συμφωνία».
«Όπως κι αν έχει η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία εκτός κι αν η κυβέρνηση της σφραγίσει μια συμφωνία ή λάβει περαιτέρω επέκταση της, πριν λήξει το χρονικό περιθώριο που έχει έως τις 30 Ιουνίου» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
Το πρακτορείο σχολιάζει τις κατηγορίες που εξαπέλυσε στην ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο ο Α. Τσίπρας προς Merkel και Hollande λέγοντας ότι η λίστα με τις προτάσεις των δανειστών δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για συμφωνία.
Υπογραμμίζει ακόμη ότι και οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες απέφυγαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού.
«Η τελευταία πρόταση ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη» δήλωσε ο Α. Τσίπρας μιλώντας στους έλληνες βουλευτές τονίζοντας ότι οι ψηφοφόροι ζητούν από την κυβέρνησή του να μην υποκύψει σε παράλογες και εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών.
Για να καταλήξει λέγοντας ότι «θέλω να πιστεύω ότι ήταν ένα κακό διαπραγματευτικό κόλπο και θα το αποσύρουν».
Και το Bloomberg συνεχίζει σχολιάζοντας ότι «παρόλα αυτά ο Τσίπρας δηλώνει ότι είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία».
Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται στο ελληνικό χρέος προς το ΔΝΤ που δεν πληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή (5/5) λέγοντας ότι το χρέος θα αποπληρωθεί συνολικά στο τέλος του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης