Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΤΕΕ: Στον ιδιωτικό τομέα το μεγαλύτερο κόστος την περίοδο της κρίσης

tags :
ΤΕΕ: Στον ιδιωτικό τομέα το μεγαλύτερο κόστος την περίοδο της κρίσης
«Πρέπει όλοι να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να πράξουν, να δουλέψουν, να δημιουργήσουν»
Το μεγαλύτερο κόστος στα χρόνια της κρίσης, το έχει υποστεί ο ιδιωτικός τομέας με το 1,5 εκ. ανέργους και τους χιλιάδες υποαπασχολούμενους και ετεροαπασχολούμενους, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός.
Ειδικότερα, στο περιθώριο συνάντησης του με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) Γιάννη Παναγόπουλο, ετέθη το ζήτημα της ανεργίας, των συνθηκών απασχόλησης και της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Οι πρόεδροι των δύο φορέων εξέφρασαν την πρόθεσή τους για συνεργασία και κοινές δράσεις μεταξύ ΤΕΕ και ΓΣΕΕ το επόμενο διάστημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ο κ. Στασινός τόνισε ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και ο τεχνικός κόσμος της χώρας, όχι μόνον βρίσκονται κοντά στους εργαζόμενους, αλλά αποτελούν μαζί το μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγικής δύναμης της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, αυτή η μεγάλη δύναμη τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί, κυρίως λόγω της ανεργίας.
«Η επικαιρότητα, πολλές φορές ασχολείται με τους οικονομικούς δείκτες, με τους μισθούς και τις συντάξεις» υπογράμμισε ο κ. Στασινός και αναφερόμενος στους ανέργους τόνισε ότι «αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να πράξουν, να δουλέψουν, να δημιουργήσουν, πρέπει όλοι να τους στηρίξουμε».
Στόχος όλων μας, πρέπει να είναι «να βοηθήσουμε πραγματικά να δημιουργηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά ένα νέο αναπτυξιακό πλαίσιο για τη χώρα, να προχωρήσει άμεσα η παραγωγική ανασυγκρότηση και η δημιουργία θέσεων εργασίας που θα βασίζονται στη γνώση, το μεράκι και τις ικανότητες των εργαζόμενων και των επιστημόνων», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης