Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης (ΥΠΟΙΚ): Θα υπάρξει συμφωνία πριν τις 30 Ιουνίου – Αποκλείει το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Βαρουφάκης (ΥΠΟΙΚ): Θα υπάρξει συμφωνία πριν τις 30 Ιουνίου – Αποκλείει το σενάριο των πρόωρων εκλογών
Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια κοινή συνέντευξη τύπου Merkel – Τσίπρα που θα δηλώνουν ότι η διαπραγμάτευση τελείωσε τόνισε ο κ.Βαρουφάκης
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία πριν τις 30 Ιουνίου διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker στις Βρυξέλλες.
Σε συνέντευξη του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Βαρουφάκης τάχθηκε υπέρ της ενιαίας συμφωνίας, αν και εκτίμησε ότι υπάρχουν παράδοξα λίγο πριν τη συμφωνία.
«Όταν υπάρχει ένα παράδοξο είναι και από τις δύο πλευρές» υποστήριξε ο κ.Βαρουφάκης, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο προώρων εκλογών, επισημαίνοντας πως «δεν είναι απαραίτητο να οδηγηθούμε σε εκλογές».
«Το μόνο που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι μια κοινή συνέντευξη Τύπου με Merkel, Τσίπρα που θα δηλώνουν ότι η διαπραγμάτευση τελείωσε» τόνισε ο κ.Βαρουφάκης.
Για τα σημεία της συμφωνίας τόνισε πως «δεν υπάρχει πιθανότητα η ελληνική οικονομία να έχει έσοδα 1,8 δισεκατομμύρια μέσα από την αύξηση των φόρων», αναφέροντας πως το αίτημα αυτό « δεν το εννοούν σοβαρά οι δανιστές, είναι μια κίνηση διαπραγματευτική».
Ο κ.Βαρουφάκης επεσήμανε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή ΦΠΑ στα νησιά, εν μέσω τουριστικής σεζόν, ενώ σχετικά με την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ, απέφυγε να απαντήσει και επικαλούμενος τον θεσμικό του ρόλο δήλωσε: «είμαι υποχρεωμένος ως υπουργός Οικονομικών να υπάρξει η εντολή αποπληρωμής».
Ερωτηθείς για τις ιδιωτικοποιήσειες, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι «οι δανειστές δεν θέλουν να αλλάξει το μνημόνιο».
«Κρατάνε την ίδια θέση.
Εμείς δεν συμφωνούμε.
Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε το ξεπούλημα.
Η άποψή μου π.χ.  για την ΔΕΗ είναι κάθετα αρνητική, αλλά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική» υπογράμμισε ο κ.Βαρουφάκης.
Σχετικά με την χθεσινή του απουσία από την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Juncker, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως δεν χρειάζεται να πηγαίνει παντού ο υπουργός Οικονομικών.
«Δεν είναι απαραίτητη η παρουσία μου σε τέτοιες συναντήσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών συνομιλεί με άλλους υπουργούς Οικονομικών με βάση το πρωτόκολλο» υπογράμμισε ο κ.Βαρουφάκης.
Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με την Έλενα Παναρίτη, ο κ.Βαρουφάκης υποστήριξε πως η πρόταση ήταν του υπουργού Οικονομίας, Γ. Σταθάκη.
«Η πρόταση ήταν του κ. Σταθάκη, είχαμε μια ανοιχτή διαδικασία για τον διορισμό της κ. Παναρίτη.
Είχαμε συμφωνήσει ότι η κ. Παναρίτη ήταν κατάλληλη για την διοικητική αυτή θέση.
Ο πρωθυπουργός στήριξε την απόφαση αυτή, αλλά η ίδια εκτίμησε ότι μετά από τις αντιδράσεις που υπήρξαν ότι ήταν καλό να αποχωρήσει.
Για μένα αυτό ήταν μια πολύ αρνητική εξέλιξη.
Η ίδια δεν ήθελε πάντως να αναλάβει αυτή τη θέση και πραγματικά προσπαθήσαμε να την πείσουμε γι’ αυτό» τόνισε ο κ.Βαρουφάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης