Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici (Κομισιόν): Από παράδειγμα προς αποφυγή, η Κύπρος έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση

Moscovici (Κομισιόν): Από παράδειγμα προς αποφυγή, η Κύπρος έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση
Αξιοσημείωτη η πρόοδος που έχει επιτύχει ύστερα από δύο χρόνια εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής, τόνισε ο γάλλος επίτροπος Οικονομίας
Από παράδειγμα προς αποφυγή, η Κύπρος έχει καταστεί παράδειγμα προς μίμηση, τόνισε ο γάλλος επίτροπος Οικονομίας, Pierre Moscovici, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων της Κύπρου, προσθέτοντας ότι η κυπριακή οικονομία έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο ύστερα από δύο χρόνια εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής.
Παράλληλα, τάχθηκε κατά της πρόωρης εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα, καθώς όπως είπε αυτό αποτελεί προστασία για την Κύπρο και συμπληρώνοντας ότι υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει σε επίπεδο προγραμματικών δεσμεύσεων, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις του δημόσιου τομέα.
Σημείωσε ακόμη ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, που βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού το 2013, έχει πλέον σταθεροποιηθεί και ανακεφαλαιοποιηθεί, ήρθησαν οι έλεγχοι κεφαλαίου που είχαν επιβληθεί, ενώ και τα δημόσια οικονομικά είναι πλέον σε σωστό δρόμο.
Ωστόσο, όπως ανέφερε, η Κύπρος πρέπει να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει επικεντρωμένη στο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για το υπόλοιπο του προγράμματος και παραπέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης