Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διαψεύδει η ελληνική κυβέρνηση συνάντηση Τσίπρα με τον Dijsselbloem (Eurogroup) απόψε στις Βρυξέλλες

tags :
Διαψεύδει η ελληνική κυβέρνηση συνάντηση Τσίπρα με τον Dijsselbloem (Eurogroup) απόψε στις Βρυξέλλες
Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί απόψε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker
(upd)Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις για το ελληνικό ζήτημα, με τη διαπραγμάτευση να μπαίνει στην τελική ευθεία.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα μεταβεί απόψε στις Βρυξέλλες, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για συνάντηση του πρωθυπουργού και με τον πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijssebloem.
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του προέδρου της Κομισιόν, J. C. Juncker.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, Tσίπρας και Juncker είχαν χθες επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συναντηθούν και να συζητήσουν την πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία με τους εταίρους.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, μεταφέροντας στις αποσκευές του, το προσχέδιο συμφωνίας που έχει ήδη καταρτίσει η ελληνική πλευρά και το οποίο έχει αποσταλεί στους δανειστές από τη Δευτέρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, με στόχο να γίνει πολιτική διαπραγμάτευση και να επέλθει η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών.
Στο μεταξύ σήμερ Τετάρτη θα παρουσιαστεί στην ελληνική πλευρά και το προσχέδιο συμφωνίας που έχουν καταρτίσει οι δανειστές.
Στόχος είναι να αναζητηθεί η χρυσή τομή μεταξύ των δύο προσχεδίων, έτσι ώστε Ελλάδα και δανειστές να συμφωνήσουν στη σύνταξη ενός ενιαίου κειμένου συμβιβαστικής λύσης.
Σήμερα συνεδριάζει το Euro Working Group, ενώ κατά τις πληροφορίες, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup για να κλειδώσει η συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης