Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δραγασάκης: Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς - Οδικός χάρτης για το χρέος στη συμφωνία

Δραγασάκης: Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς - Οδικός χάρτης για το χρέος στη συμφωνία
Η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει σαφή οδικό χαρακτήρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ως κυβέρνηση ούτε δεχόμαστε τελεσίγραφα ούτε υποκύπτουμε σε εκβιασμούς, ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της ευρωομάδας της Αριστεράς.
Η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει σαφή οδικό χαρακτήρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Το πρόβλημα του χρέους χρειάζεται επίλυσή του σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, τόνισε.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, η συμφωνία πρέπει να αποκαθιστά την ομαλότητα ως προς τη ρευστότητα και να είναι μακράς πνοής, να έχει μακροχρόνιο ορίζοντα.
Η ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν αντέχουν άλλη λιτότητα.
Η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κάτω από το 1% για το 2015 και από το 1,5% για το 2016, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Σκοπός της κυβέρνησης, σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης, δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση του συμφέροντος του ελληνικού λαού, αλλά και όλων των λαών της Ευρώπης
«Ως κυβέρνηση έχουμε γραπτά διατυπωμένες προτάσεις για όσα ζητήματα έχουν τεθεί στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων», ανέφερε.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη, η τρόικα στην Ελλάδα τελείωσε με την ψήφο του ελληνικού λαού.
«Η λαϊκή εντολή ήταν σαφής για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ με εγκατάλειψη της εποχής των μνημονίων», ανέφερε στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.
«Στόχος μας η ανάπτυξη της οικονομίας και η ανάκτηση της αισιοδοξίας της κοινωνίας
Δεν έχει νόημα σε αυτό το σημείο να εγκλωβιστούμε σε ένα άσκοπο blamegame.
Αντίθετα, επικεντρωνόμαστε ο ΠΘ και η κυβέρνηση στην επίτευξη μίας δίκαιης συμφωνίας 2/2», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης.
Και πρόσθεσε ότι το Μνημόνιο αποτέλεσε ένα πλέγμα αστοχιών με οδυνηρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.
«Το παραγωγικό σύστημα πρέπει να μετασχηματιστεί και ένα επενδυτικό "σοκ" να δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ελληνική οικονομία.
Η συμφωνία όμως είναι ακόμη ένας στόχος προς επίτευξη και όχι μια συντελεσμένη πραγματικότητα», διευκρίνισε ο Έλληνας αξιωματούχος.
«Εξαρχής αρνηθήκαμε τη συνέχιση του παλιού προγράμματος και πετύχαμε τη διαμόρφωση ενός κοινού χώρου για την επίτευξη νέας συμφωνία», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, μελέτες του #OOΣΑ καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών με μεγάλες ανισότητες.
«Οι μεταρρυθμίσεις που επιδιώκουμε και θα εφαρμόσουμε θα αποκαθιστούν τις αδικίες & τις ανισότητες που έχουν ριζώσει στην Ελλάδα».
Έπειτα από 5 χρόνια μείωσης εισοδημάτων, στόχος μπορεί να είναι η περαιτέρω μείωση μισθών, διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Αναφερόμενος στην αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, εκτίμησε ότι θα επιφέρουν οικονομικό και κοινωνικό όφελος.
«Το ρίσκο του εγχειρήματός μας είμαστε έτοιμοι και το αναλαμβάνουμε.
Δεν πρόκειται να καταστούμε «μεταλλαγμένη» Αριστερά, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης