Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Ευρωζώνη κατά Κομισιόν - Ο «καλός μπάτσος» Juncker δίνει ψεύτικες ελπίδες στην Ελλάδα

tags :
Reuters: Ευρωζώνη κατά Κομισιόν - Ο «καλός μπάτσος» Juncker δίνει ψεύτικες ελπίδες στην Ελλάδα
Δυσαρέσκεια κάποιων χωρών της Ευρωζώνης έναντι της Κομισιόν
Δεν κρύβουν την ενόχλησή τους πολλές χώρες της Ευρωζώνης για το γεγονός ότι η Κομισιόν «χαιδεύει τα αυτιά» της Ελλάδας και της δίνει ψεύτικες ελπίδες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Κάποιες από τις χώρες της Ευρωζώνης, όπως Γερμανία και η Ολλανδία, ακόμη και η Γαλλία τελευταία, κατηγορούν την Κομισιόν ότι δίνει στην Ελλάδα ψεύτικες ελπίδες, ότι μπορεί να λάβει νέα βοήθεια χωρίς μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
Μετά από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος, οι επιθετικές κυβερνήσεις κατηγορούν τον πρόεδρο της Κομισιόν Jean-Claude Juncker και τον Επίτροπο Moscovici ότι θολώνουν το μήνυμά τους παίζοντας τον «καλό μπάτσο».
Πεποίθηση κάποιων εταίρων είναι ότι αν οι θεσμοί παρουσίαζαν ένα ενιαίο, σκληρό μέτωπο έναντι της Ελλάδας, τα αποτελέσματα ια ήταν ταχύτερα.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Reuters, εκτιμά ότι «από αυτή την άποψη, η Κομισιόν παίζει άσχημο ρόλο».
Ορισμένοι στην Αθήνα ακόμη νομίζουν πως μπορούν να πάρουν λεφτά χωρίς μεταρρυθμίσεις, και επικαλούνται τον Juncker, το υπουργικό του συμβούλιο και τον Moscovici ως υποστηρικτές αυτής της ιδέας», ανέφερε.
Στους δυσαρεστημένους με την διαπραγματευτική τακτική της Κομισιόν, συμπεριλαμβάνονται οι Γερμανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Αυστρία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία και Σλοβακία, ενώ ακόμη και η Γαλλία, «αρχίζει να ενοχλείται λίγο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης