Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Brussels Group εν μέσω διχογνωμίας για το αν συντάσσεται η συμφωνία

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Brussels Group  εν μέσω διχογνωμίας για το αν συντάσσεται η συμφωνία
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από σήμερα οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών εισέρχονται στη φάση συγγραφής της συμφωνίας, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να έχει επιτευχθεί ως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας
Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η συνεδρίαση του Brussels Group στις Βρυξέλλες ενώ στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας, ενόψει και των επόμενων δόσεων που πρέπει να καταβάλει η χώρα προς ΔΝΤ και ΕΕ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από σήμερα οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών εισέρχονται στη φάση συγγραφής της συμφωνίας, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να έχει επιτευχθεί ως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι τη βασική ευθύνη της συγγραφής την έχουν οι επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας από την Αθήνα.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, διαβεβαίωσε ότι η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία για συμφωνία με τους δανειστές.
Είμαστε στην τελική ευθεία για συμφωνία, τόνισε ο κ. Τσίπρας, συστήνοντας ταυτόχρονα ψυχραιμία απέναντι στις Κασσάνδρες και ττους κινδυνολόγους που κάθε τρεις και λίγο λένε πως δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στο δημόσιο.
Εξάλλου σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, έχει επιτευχθεί πρόοδος, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετά ζητήματα ανοιχτά.
Αντίθετη άποψη εξέφρασε πάντως ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, V. Dombrovskis, διαψεύδοντας τις ελληνικές διαρροές περί άμεσης συμφωνίας λέγοντας ότι: «Ελλάδα και δανειστές δεν βρίσκονται ακόμη στο σημείο συγγραφής της τελικής συμφωνίας».

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης