Τελευταία Νέα
Οικονομία

Wall Street Journal: Η Ελλάδα δεν έχει χρήματα για να πληρώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Wall Street Journal: Η Ελλάδα δεν έχει χρήματα για να πληρώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Παρά τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται εδώ και μήνες με τους δανειστών, ελάχιστα βήματα προόδου έχουν γίνει
Για την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να αποπληρώσει της δόση του Ιουνίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δια στόματος του υπουργού εσωτερικών Ν. Βούτση, κάνει λόγο σε δημοσίευμά του η Wall Street Journal.
Σε άρθρο της από την Αθήνα η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργούς σε τηλεοπτικό σταθμό όπου τόνισε πως «το χρέος του 1,6 δις ευρώ δεν θα καταβληθεί από τις 5-19 Ιουνίου προς το ΔΝΤ γιατί δεν υπάρχουν χρήματα».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «παρά τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται εδώ και μήνες μεταξύ της αριστερής κυβέρνησης και των δανειστών της σχετικά με το ξεκλείδωμα της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, ελάχιστα βήματα προόδου έχουν γίνει».
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη στις εκλογές του Ιανουαρίου με σύνθημα την εναντίωση στις μεταρρυθμίσεις σχετικά με τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό σημεία στα οποία πιέζουν ασφυκτικά οι δανειστές.
Η Wall Street Journal αναφέρει, ότι οι συζητήσεις μεταξύ των πλευρών συνεχίζονται στις Βρυξέλλες με την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί λύση.
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με την μαγνητοφώνηση συνομιλιών του στη συνάντηση της Ρίγας, με σκοπό «να ενημερώσει καλύτερα τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης