Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Οι Ελληνες δηλώνουν ότι είναι στη τελική ευθεία για τη συμφωνία - Δεν περιλαμβάνει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Reuters: Οι Ελληνες δηλώνουν ότι είναι στη τελική ευθεία για τη συμφωνία - Δεν περιλαμβάνει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις
Είμαστε στην τελική ευθεία μιας επίπονης και σκληρής περιόδου αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μας με τους θεσμούς
«Ο Α. Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία με τους δανειστές η οποία δεν θα περιλαμβάνει περεταίρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις» υποστηρίζει το Reuters σε δημοσίευμα του από την Αθήνα.
Όπως υπογραμμίζει ο συντάκτης του κειμένου, «η Αθήνα αγωνίζεται για μια συμφωνία που θα απελευθερώσει τα 7,2 δις ευρώ της οικονομικής βοήθειας σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη χρεοκοπία καθώς παραμένει αποκομμένη από τις αγορές.
Σύμφωνα με το Reuters, οι διαπραγματεύσεις σκοντάφτουν στο θέμα των συντάξεων, των εργασιακών και των δημοσιονομικών στόχων που προβλέπουν αύξηση φόρων.
«Είμαστε στην τελική ευθεία μιας επίπονης και σκληρής περιόδου αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μας με τους θεσμούς» υποστήριξε ο Α. Τσίπρας στην Κ.Ε του κόμματος του επιστρέφοντας από τη Ρίγα, όπως υποστηρίζει το δίκτυο.
Το δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη, στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με Merkel και Hollande στη Ρίγα κατά την οποία ο Τσίπρας πίεσε για πολιτική λύση στο ελληνικό ζήτημα επικαλούμενος τις πιέσεις που δέχεται στο εσωτερικό του κόμματος του.
Επιπλέον, το Reuters αναφέρεται στη διαβεβαίωση του Α. Τσίπρα ότι «στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί ταπεινωτικούς όρους» καθώς η πλειοψηφία των ελλήνων επιθυμεί λύση και όχι απλά μια συμφωνία».
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα του ΦΠΑ στο 7%-14% και 21% σε μια προσπάθεια να μειώσει τους φόρους στα χαμηλά εισοδήματα. Όμως οι δανειστές επιμένουν στο 11% και το 23% και αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια στο 23%, καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης