Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bild: Σενάρια για ελεγχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

tags :
Bild: Σενάρια για ελεγχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Δύο υποθέσεις από τη γερμανική Bild για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ
Στην έκτακτη συνάντηση κορυφής με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και κορυφαίους αξιωματούχους της Ε.Ε., την οποία σχεδιάζουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρεται σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, παρουσιάζοντας δύο σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ. 
Από εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία προκύπτει ότι η συνάντηση προγραμματίζεται για πριν τις 5 Ιουνίου, δεδομένου ότι τότε η Ελλάδα πρέπει να εμβάσει ένα σημαντικό ποσό στο ΔΝΤ.
Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Eurogroup και της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας, αλλά όχι του ΔΝΤ.
Ο αρθρογράφος της εφημερίδας, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, εκφράζει δύο υποθέσεις: είτε ότι θα αποφασιστεί χορήγηση άμεσης βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, είτε ότι θα μπορούσε να ετοιμάζεται ελεγχόμενη έξοδος τη Ελλάδας από το ευρώ.
Μιλώντας στην Bild ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γκραφ Λάμπσντορφ προειδοποίησε να μην γίνονται κινήσεις χωρίς το ΔΝΤ «μόνο και μόνο για να δοθεί η επόμενη δόση δισεκατομμυρίων».
Αλλά σε περίπτωση που ετοιμάζεται Grexit ο γερμανός ευρωβουλευτής τάσσεται υπέρ της χρηματικής στήριξης της Ελλάδας.
«Ο στόχος τελικά δεν είναι να στείλουμε την χώρα στην άβυσσο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης