Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Όλοι οφείλουν να σέβονται την εμπιστευτικότητα των συνεδριάσεων του Eurogroup

ΥΠΟΙΚ: Όλοι οφείλουν να σέβονται την εμπιστευτικότητα των συνεδριάσεων του Eurogroup
Υπουργείο Οικονομικών επικροτεί την υπενθύμιση της εμπιστευτικότητας των συνεδριάσεων του Eurogroup
Όλοι οφείλουν να σέβονται την εμπιστευτικότητα των συνεδριάσεων του Eurogroup, διαμηνύει σε νέα ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας τη δήλωση του εκπροσώπου του προέδρου Eurogroup.
Ειδικότερα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ, σχετικά με τη δήλωση του εκπροσώπου του προέδρου του Eurogroup, το Υπουργείο Οικονομικών επικροτεί την υπενθύμιση της εμπιστευτικότητας των συνεδριάσεων του Eurogroup, που οφείλουν όλοι να σέβονται.
Ακολουθεί η επίσημη δήλωση του Michel Reijns, εκπροσώπου του Jeroen Dijsselbloem, όπως την παρουσιάζει το υπουργείο Οικονομικών:
«Eurogroup meetings are confidential. We rely on each person present to respect that confidentiality».
(Οι συναντήσεις του Eurogroup είναι εμπιστευτικές. Βασιζόμαστε σε κάθε πρόσωπο που είναι παρόν να σέβεται αυτή την εμπιστευτικότητα).

Τι ανέφερε το www.bankingnews.gr νωρίτερα

Αντιδράσεις στην Ε.Ε. για τα περί καταγραφής των συνομιλιών στο Eurogroup από τον Βαρουφάκη

Την έντονη αντίδραση, κυρίως των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο έλληνας ομόλογός του κατέγραφε τις συνεδριάσεις του Eurogroup.
Μάλιστα, ο Michel Reijns, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «οι συνεδριάσεις του Eurogroup είναι εμπιστευτικές», προσθέτοντας ότι «βασιζόμαστε στο ότι κάθε πρόσωπο που είναι "παρών" θα σεβαστεί την εμπιστευτικότητα».
Βεβαίως, αν και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι «είναι υποδειγματικός ο σεβασμός της εμπιστευτικότητας με τους εταίρους», κύκλοι στην Ε.Ε. σε μια προσπάθεια να ρίξουν τους τόνους, σημείωναν χθες βράδυ, ότι το Eurogroup δεν θεωρείται επίσημο όργανο και για αυτό δεν ηχογραφούνται οι συνεδριάσεις, όπως και δεν κρατούνται επίσημα πρακτικά κατά τη διάρκειά τους.
«Παρότι οι κανονισμοί είναι πολύ ξεκάθαροι ως προς την εμπιστευτικότητα, δεν υπάρχουν κανόνες που να απαγορεύουν ονομαστικά την ηχογράφηση των συναντήσεων, τις οποίες οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να πραγματοποιούν για προσωπική τους χρήση», επισήμαιναν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης