Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Οι Έλληνες αποσύρουν τη στήριξή τους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρότι η συμφωνία με τους δανειστές είναι κοντά

Reuters: Οι Έλληνες αποσύρουν τη στήριξή τους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρότι η συμφωνία με τους δανειστές είναι κοντά
Oλοι γνωρίζουμε, ότι εάν δεν υπάρξει λύση μέχρι τις 5 ιουνίου θα είναι δύσκολη η χρηματοδότηση των υποχρεώσεων μας 
Οι έλληνες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την πορεία των διαπραγματεύσεων από την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει το Reuters επικαλούμενο πρόσφατη δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας το 61% των ελλήνων θέλει η κυβέρνηση να «βάλει νερό στο κρασί της» από τις προεκλογικές της υποσχέσεις, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο ήταν μόλις 35%.
Το 41% πιστεύει ότι η στρατηγική της ελληνικής διαπραγματεύσεις δεν είναι σταθερή και είναι άλλοτε σωστή κι άλλοτε λάθος.
Το 35% πιστεύει ότι είναι στο σωστό δρόμο, συγκριτικά με το 72% τον Φεβρουάριο.
Παράλληλα, το δίκτυο φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος υποστήριξε πως, η συμφωνία με τους δανειστές θα υπογραφή σύντομα, τις επόμενες ημέρες και θα ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση προς την Αθήνα.
Όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την ΕΕ και το ΔΝΤ τους τελευταίους τέσσερις μήνες για την απελευθέρωση των 7,2 δις ευρώ.
«Υπάρχει χρονικό όριο έως τις 5 Ιουνίου, ημερομηνία που η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλλει ένα ακόμη χρέος της προς το ΔΝΤ» υποστήριξε ο έλληνας υπουργός λέγοντας «όλοι γνωρίζουμε, ότι εάν δεν υπάρξει λύση μέχρι τότε, τα πράγματα θα είναι δύσκολα σε σχέση με την χρηματοδότηση».
Όπως αναφέρει το δίκτυο, η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει μια δόση ύψους 1.5 δις ευρώ προς το ΔΝΤ τον ερχόμενο μήνα την ώρα που η τελευταία δόση των 750 εκ ευρώ άδειασε το λογαριασμό που είχε η χώρα στο ΔΝΤ.
Το Reuters παραθέτει χθεσινές δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη σε τηλεοπτική εκπομπή λέγοντας ότι «η κυβέρνηση μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της τόσο σε μισθούς και συντάξεις όσο και προς τους ξένους δανειστές της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης