Τελευταία Νέα
Οικονομία

CNBC: Η Ελλάδα διανύει τη χειρότερη οικονομική και πολιτική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

CNBC: Η Ελλάδα διανύει τη χειρότερη οικονομική και πολιτική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
H Ελλάδα βιώνει μια «μοναδική» εποχή με την αντιπολίτευση να πιέζει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει συμφωνία το συντομότερο
Παρότι η ελληνική κυβέρνηση να επιμένει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές της, το CNBC υπογραμμίζει, ότι η Ελλάδα χρειάζεται να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις σύντομα είτε η συμφωνία βρίσκεται ήδη στα χεριά ή όχι.
Επικαλούμενο δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνου Μίχαλου, «η Ελλάδα είναι παγιδευμένη στην έλλειψη ρευστότητας και χρειάζεται να διορθώσει την κατάσταση και να συμφωνήσει σε συγκεκριμένα ζητήματα με τους δανειστές της».
Οπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, «η Ελλάδα δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή να συμφωνήσει με τους δανειστές της για να βελτιώσει τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς της, για να βελτιώσει την εργατική νομοθεσία της που θα πρέπει να βασίζεται έτσι κι αλλιώς στις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και δεν χρειάζεσαι τη συμφωνία για να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις».
Παρόλα αυτά, όπως υπογραμμίζει το CNBC, τα σημεία που «μπλοκάρουν» τις συνομιλίες με τους δανειστές είναι οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, τις συντάξεις και την ιδιωτικοποίηση Ελληνικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων, παρότι η κυβέρνηση έχει κάνει κάποιες παραχωρήσεις στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και του ΦΠΑ.
Το δίκτυο αναφέρει χθεσινές δηλώσεις του Α. Τσίπρα και του Γ. Βαρουφάκη σχετικά με το ότι η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην συμφωνία με τους θεσμούς, η οποία θα υπογραφεί ακόμη και εντός της εβδομάδας.
Σύμφωνα πάντως με τον Κ. Μίχαλο, η οικονομική και πολιτική κατάσταση που βιώνει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι «μοναδική» με την αντιπολίτευση να πιέζει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει μια δίκαιη και επωφελής συμφωνία το συντομότερο.
«Είναι μια εθνική κρίση και μάλιστα η χειρότερη που αντιμετώπισε η χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης