Τελευταία Νέα
Οικονομία

Φέσσας: Το μνημόνιο δεν έφερε ούτε την κρίση, αλλά ούτε και τη λύση - «Όχι» στις αυθαίρετες ομαδικές απολύσεις

Φέσσας: Το μνημόνιο δεν έφερε ούτε την κρίση, αλλά ούτε και τη λύση - «Όχι» στις αυθαίρετες ομαδικές απολύσεις
"Θέλουμε συλλογικές διαπραγματεύσεις ελεύθερες, χωρίς τη συμμετοχή του κράτους"
Την άποψη πως το μνημόνιο δεν έφερε ούτε την κρίση, αλλά ούτε και τη λύση των ελληνικών προβλημάτων εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας.
Στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μελών του ΣΕΒ, ο Θ. Φέσσας διαμήνυσε πως δεν φταίει η Ευρώπη για τις εσωτερικές μας ανεπάρκειες.
«Δεν έφερε το μνημόνιο την κρίση, αλλά ούτε και τη λύση» τόνισε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε πως «έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα που μας δίνουν το δικαίωμα να διεκδικούμε μία συμφωνία με τους εταίρους μας, με κύρια έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη, χωρίς να χαθεί η δημοσιονομική πειθαρχία και η κοινωνική συνοχή»
«Η διαπραγμάτευση δεν είναι αυτοσκοπός και η συμφωνία, είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Όλοι μας θα τη στηρίξουμε» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τα «αγκάθια» της διαπραγματεύσεις, εξήγησε πως οι ομαδικές απολύσεις και τα lock-out δεν πρέπει να είναι αυθαίρετα εργαλεία στα χέρια της εργοδοσίας.
«Θέλουμε συλλογικές διαπραγματεύσεις ελεύθερες, χωρίς τη συμμετοχή του κράτους, στα πλαίσια των θέσεων του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO). Η συναινετική - και όχι η υποχρεωτική - διαιτησία ενισχύει την αξιοπιστία στις εργασιακές σχέσεις.
Θέλουμε ένα Ασφαλιστικό Σύστημα με ιδιωτικά συνταξιοδοτικά σχήματα που θα λειτουργούν συμπληρωματικά με τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Η συζήτηση περί μηδενικού ελλείμματος των ταμείων θα μπορούσε να τεθεί σε διαφορετική βάση αν παταχθεί σοβαρά η εισφοροδιαφυγή» διέτεινε αναλυτικά.
Σχετικά με το φορολογικό σύστημα, ξεκαθάρισε πως οι φόροι στο εισόδημα δεν πρέπει να συνθλίβουν τους συνεπείς φορολογούμενους και ο ΦΠΑ δεν πρέπει να οδηγεί καταναλωτές και επιχειρήσεις σε αδιέξοδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης