Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΣΠΑ και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Σταθάκη - Hoyer (ΕΤΕπ)

ΕΣΠΑ και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Σταθάκη - Hoyer (ΕΤΕπ)
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις νέες προοπτικές που ανοίγονται από το Σχέδιο Juncker
Την ένταξη των ελληνικών έργων στο αναπτυξιακό πακέτο Juncker εξέτασαν από κοινού ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Werner Hoyer.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών στο Λουξεμβούργου, εξετάστηκε η τρέχουσα δραστηριότητα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, που σχετίζεται με τα έργα ΕΣΠΑ και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις νέες προοπτικές που ανοίγονται από το Σχέδιο Juncker και στη δυνατότητα ένταξης σε αυτό ελληνικών έργων.
Παράλληλα, αναλύθηκαν εκτενώς τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες η ΕΤΕπ έχει ενισχύσει από την αρχή της κρίσης με 11 δισ. ευρώ.
Από την πλευρά της ΕΤΕπ, ο W. Hoyer διαβεβαίωσε τον υπουργό Οικονομίας πως η ΕΤΕπ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα υγιή δημόσια και ιδιωτικά έργα στην χώρα, καθώς επίσης και όσα έχουν προκύψει με τη σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.
Τέλος, εξέφρασε «την αμέριστη συμπαράστασή του στη γενικότερη πορεία των διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι η ΕΤΕπ είναι πρόθυμη να βοηθήσει σε οποιεσδήποτε νέες ρυθμίσεις προς όφελος της Ελλάδας, αν αυτό ζητηθεί από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης