Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μαξίμου: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί τοποθέτησης της Ελ. Παναρίτη στο ΔΝΤ

Μαξίμου: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί τοποθέτησης της Ελ. Παναρίτη στο ΔΝΤ
Ο σημερινός εκπρόσωπος της χώρας, κ. Κατσάμπας, υπέβαλε την παραίτησή του στις αρχές Απριλίου
Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να διαψεύδει τα δημοσιεύματα του Τύπου, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία, η κ. Έλενα Παναρίτη προαλείφεται για εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Ειδικότερα, η στενή συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, φέρεται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, να αναλαμβάνει τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, πληροφορίες, όμως που διαψεύδονται.
Ο σημερινός εκπρόσωπος της χώρας, κ. Θάνος Κατσάμπας, υπέβαλε την παραίτησή του στις αρχές Απριλίου, ενώ αναμένεται να αποχωρήσει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την 1η Ιουνίου του 2015.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κατσάμπας είχε διαμαρτυρηθεί επειδή ο κ. Βαρουφάκης δεν τον συμπεριέλαβε, στις αρχές Απριλίου, στην συνάντηση με την Christine Lagarde, αλλά αντιθέτως ζήτησε από τον πρώην εκπρόσωπο, τον κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη να τον συνοδεύσει στις ΗΠΑ.
Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, πως το όποιο πρόσωπο προτείνει η ελληνική κυβέρνηση για την θέση του εκπροσώπου θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Carlo Cottarelli, επικεφαλής διευθυντή του ΔΝΤ για τις Ιταλία, Ελλάδα, Μάλτα, Πορτογαλία και Σαν Μαρίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης