Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bild: Η ΕΕ απορρίπτει τα σενάρια Grexit και καλεί την κυβέρνηση να στείλει άμεσα λίστα μεταρρυθμίσεων

Bild: Η ΕΕ απορρίπτει τα σενάρια Grexit και καλεί την κυβέρνηση να στείλει άμεσα λίστα μεταρρυθμίσεων
Εάν ολοκληρώσει η Ελλάδα τον επόμενο γύρο του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, θα μπορέσουν να εκταμιευθούν οι δόσεις
Νέο σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση στέλνουν οι Βρυξέλλες δια στόματος του αντιπροέδρου της Κομισιόν Valdis Dombrovskis o οποίος καλεί την Ελλάδα να υποβάλλει γρήγορα λίστα μεταρρυθμίσεων.
Σε δηλώσεις του στη γερμανική Bild, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος επίτροπος για το ευρώ κάλεσε για μία ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει το συντομότερο λίστα μεταρρυθμίσεων, ώστε να καταστεί δυνατή η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.
«Η Ελλάδα είναι σήμερα αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μας στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Valdis Dombrovskis για να συμπληρώσει ότι «έχουμε χάσει πολύ χρόνο. Τώρα επισπεύδονται οι διαπραγματεύσεις, αλλά πρέπει να εντείνουμε κι άλλο τον ρυθμό. Εάν ολοκληρώσει η Ελλάδα τον επόμενο γύρο του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, θα μπορέσουν να εκταμιευθούν οι τελευταίες συμπεφωνημένες δόσεις βοήθειας».
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε την Αθήνα να εντείνει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες, εντόπισε ωστόσο ελλείψεις σε σημαντικούς τομείς, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει περισσότερα για την εξυγίανση των δημοσιονομικών, καθώς και στους τομείς του συνταξιοδοτικού και της αγοράς εργασίας.
Ο Dombrovskis σημείωσε ότι η Κομισιόν είναι «ανοιχτή σε μεμονωμένες τροποποιήσεις στις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις», προϋπόθεση είναι, ωστόσο, αυτές «να μην επιβαρύνουν περαιτέρω τα δημόσια οικονομικά και να μην γίνονται ενέργειες μονομερώς και χωρίς προσυνεννόηση».
Η Ελλάδα θα πρέπει τώρα «να προτείνει μεταρρυθμίσεις και όχι μόνο να απορρίπτει προτάσεις».
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν απέρριψε τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τονίζοντας ότι «εργαζόμαστε μόνο στη βάση ενός σεναρίου, δηλαδή ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.
Το ευρώ είναι αμετάκλητο. Αυτό ορίζεται με σαφήνεια από τις ευρωπαϊκές συνθήκες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης