Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έκτακτο Eurogroup στις 25 Μαΐου εξετάζουν οι Ευρωπαίοι - Στόχος η συμφωνία με τμηματική χρηματοδότηση

tags :
Έκτακτο Eurogroup στις 25 Μαΐου εξετάζουν οι Ευρωπαίοι - Στόχος η συμφωνία με τμηματική χρηματοδότηση
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί αν η σύγκλιση θα επιτευχθεί ώστε να οριστικοποιηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup
Στις 25 Μαΐου φαίνεται ότι είναι το επικρατέστερο σενάριο για να πραγματοποιηθεί το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα.
Παρ' ότι οι διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να παραμένουν, η κυβέρνηση επιθυμεί την επίσπευση των διαδικασιών, καθώς έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι όσο περισσότερο διαρκεί η διαπραγμάτευση, τόσο περισσότερο χειροτερεύουν τα πράγματα για την οικονομία.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να πραγματοποιηθεί το έκτακτο Eurogroup, στις 22 Μαΐου, αλλά η 25η δείχνει να προκρίνεται ως η προτεινόμενη ημερομηνία.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί αν η σύγκλιση θα επιτευχθεί ώστε να οριστικοποιηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup.
Στο μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση στην 5η αναθεώρηση του πακέτου μεταρρυθμίσεων – που έρχεται σύντομα - θα αντιπροτείνει 22 νέα ισοδύναμα – αντισταθμιστικά μέτρα των εσόδων που θα χαθούν από την μη αύξηση των συντάξεων επικουρικών και κύριων.
Η Γερμανία και γενικώς η ΕΕ ζητάει μείωση συντάξεων και η Ελλάδα θα αντιπροτείνει επιπλέον 22 νέα μέτρα κοστολογημένα τα οποία θα υπερκαλύψουν τον στόχο των εσόδων που θα προέκυπταν από την μείωση των συντάξεων.
Η ΕΕ θα συμφωνήσει στις αλλαγές που προτείνει η ελληνική πλευρά ενώ η τελική συμφωνία θα περάσει από την Βουλή την οποία και θα υπογράψει και η αριστερή πλατφόρμα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει εσωκομματικό πρόβλημα.
Η ελληνική κυβέρνηση με την 5η αναθεώρηση του πλάνου μεταρρυθμίσεων ουσιαστικά συγκλίνει με τους γενικούς στόχους της ΕΕ και αυτή η κίνηση θα κλειδώσει την συμφωνία.
Είτε ονομαστεί μνημόνιο, είτε θετική αναθεώρηση των μεταρρυθμίσεων, είτε πρόγραμμα μεταβατικής μεταμνημονιακής περιόδου το βέβαιο είναι ότι η συμφωνία έχει κλειδώσει.
Το ερώτημα είναι η Ελλάδα θα προβεί σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις αλλά τι θα πάρει;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης